KRISTIANSAND: I januar i fjor kjørte han i land fra danskeferja med to kilo amfetamin gjemt i bagasjerommet. I en annen bil satt to kamerater. Begge bilene ble vinket til side av tollvesenet for kontroll, men det ble ikke funnet noe narkotika. De tre nederlenderne fikk derfor kjøre videre.

Tollvesenet fulgte imidlertid etter bilene, som etter hvert stoppet på bensinstasjonen ved Fidjane vest for Kristiansand.

Denne stansen reagerte politiet på, fordi 37-åringen hadde forklart at han ikke skulle vestover. Bilene ble igjen tatt inn til kontroll, og da ble narkotikapartiet funnet.

Stakk av

Den ene nederlenderen klarte å stikke av, men er senere arrestert og sitter i varetekt i Nederland i påvente av utlevering til Norge.

I januar i fjor kjørte nederlenderen i land fra Superspeed med to kilo amfetamin gjemt i bagasjerommet. Foto: Tore-André Baardsen

Tredjepersonen er sjekket ut av saken. Det er også en nordmann som opprinnelig var siktet.37-åringen hevdet både i tingretten og lagmannsretten at han var ukjent med narkotikapartiet som lå bak i bilen han hadde leid. Hans fingeravtrykk ble imidlertid funnet på en boks narkotikaen var pakket inn i.

Andre bevis talte også i retning av at tiltalte var kjent med narkotikapartiet, og at han ikke bare var kurer, men hadde en sentral rolle i innførselen.

Svekket troverdighet

Han har forklart seg uriktig om andre forhold i saken, og dette har svekket hans troverdighet i betydelig grad".

Retten skriver blant annet:

"Hans fingeravtrykk ble også funnet på plastholder for jekk og hjulvinne. Denne lå løs i bagasjerommet i leiebilen, men hadde sin rette plass i reservehjulbrønnen oppå reservehjulet hvor den kunne skrus fast. Det er ikke funnet andre avtrykk på det undersøkte materialet. Tiltalte har forklaringer på hvordan hans fingeravtrykk er kommet der de er funnet. Lagmannsretten fester ikke lit til tiltaltes forklaringer av følgende grunner: Han har forklart seg uriktig om andre forhold i saken, og dette har svekket hans troverdighet i betydelig grad".

Tingretten fant ham skyldig og dømte han til tre års ubetinget fengsel. Denne straffen ble opprettholdt av lagmannsretten, etter at juryen på fem kvinner og fem menn hadde svart ja på skyldspørsmålet.