— Ja, det stemmer. Jeg venter tvillinger og vil prioritere familien de neste årene, sier kafégründeren til Fædrelandsvennen.
Vil selge
Hun forsøker nå å selge hele kafeen, men finner hun ingen kjøpere, kan det ende med stenging.
— Jeg håper noen kan overta, og har hatt møte med interesserte. Dersom det skjer kan jeg gjerne fortsette å jobbe her, men det er for mye arbeid å være eneeier og daglig leder, sier hun.- Og hvis ikke du får solgt?
— Da kan det bli stenging i en periode og kun ren grendehusdrift med utleie av lokalene. Men det er ikke ideelt å la stedet stå slik for lenge.
Nabostua, i grendehuset på Homstean, åpnet for nøyaktig to år siden, etter at Bårdsen hadde merket seg behovet for et samlingspunkt i bygda.
Konseptet ble bygget på matvarer fra nærområdet, som egg fra Hommesletta gård noen steinkast bortenfor, ost fra Iveland og honning fra Kvås.
Moderat lønn
Første året endte med underskudd, men i fjor gikk driften med 88.000 kroner i overskudd. Det var etter at 363.000 kroner hadde gått til lønnsutgifter.
— Det er til meg, to andre fast ansatte og to på tilkalling. Driften har vært til å leve av, sier Bårdsen, som sier at bygdefolket har omfavnet kafékonseptet.
— Vi var først i en oppstartsfase, men bygget ut en god kundekrets etter hvert. For en ny eier er mye av det kostnadskrevende arbeidet allerede gjort, sier hun.