— Meld dere! Så slipper vi masse bråk med at politiet må komme og hente dere. Stå for det dere har gjort, sier lensmann Terje Pedersen til NRK.

Overfor Fædrelandsvennen bekrefter han at politiet har fått tak i en video av to personer som går inn i dyreavdelingen på Søgne videregående skole.

— Litt senere kommer de ut, bærende på et bur. Buret er identisk til det vi fant i nærheten av kirketrappa, forklarer Pedersen.

Makaber spøk

Lensmannen håper de som står bak melder seg for politiet.

— Det er en dum ting som er gjort, og det hadde vært en stor fordel om de sto til rette for det de har gjort og blir ferdig med denne saken. Juristen avgjør hva straffen blir, men om man medvirker til oppklaring av en sak blir man vanligvis sett på med velvillighet. Ingenting tyder på at dette er noe annet enn en makaber spøk, forklarer lensmannen.

- Vet dere hvem de to personene på videoen er?

— Det ønsker jeg foreløpig ikke å uttale meg om, sier han.

Halshugde dyr

Det var ved 13.30-tiden forrige mandag en ansatt i Søgne menighet fant fire små, halshugde dyr i en korsformasjon. Politiet opplyste at det så ut til å være to marsvin, en ilder og en kanin.

Det ble fort kjent at dyrene var savnet fra landbruksskolen i Søgne, som ligger like ved Søgne gamle kirke.

Stammer fra fjøs

Rektor Kari Brunvatne Kleivset ved Søgne videregående skole bekreftet ovenfor Fædrelandsvennen at fjøset deres ofte står åpent.

— Det har aldri vært i våre tanker at noe slikt kan skje. Vår politikk har vært at et åpent fjøs er hyggelig for alle, og vi har aldri opplevd at dyr har blitt tatt fra fjøset tidligere, sa hun.