KRISTIANSAND: — Jeg skal skrive bok!

— Boka om ditt liv?

— Ja.

— Hva skal den hete?

— "Jeg ga ikke opp". Har allerede skrevet 32 sider.

Bokstavbrett

— Her må det skytes inn at Kimestad bruker bokstavbrett når hun svarer. Sykdommen som rammet i 2008 har gjort henne fullstendig hjelpetrengende. Når avisen er besøk, er fysioterapeut innom for trene henne.

— Hva trener du på nå?

— På å stå! Nå klarer jeg det, hvis noen støtter meg. Høyre arm virker fint, nå begynner også den venstre å komme seg litt. Jeg trener også mage- og halsmuskulaturene. Målet med det er å få stadig mer tilbake av evnene til å snakke og synge.

— Du har jo alltid vært en sangfugl?

— Ja visst. Jeg var jo med i Torridal ungdomskor. Men jeg har fortsatt stor glede av musikk, på det området er jeg nærmest altetende. Unntakene er tungrock og danseband.

Hvordan rammet sykdommen?

Som en eksplosjon

— Det begynte med hodepine som varte i et par uker. Så sa det pang, som en eksplosjon i hodet. Jeg fikk varslet naboen som ringte ambulansen. Ti dager senere våknet jeg på Rikshospitalet i Oslo. Jeg husker ikke så mye av det. Men fra munnen kom ikke en lyd. Kroppen var ubevegelig.

— Du er et tappert menneske!

— Takk. Jeg må jo kjempe det jeg kan. Nå har forresten kommunen leid et privat firma som hjelper meg i hverdagen. Privat fysioterapeut har jeg skaffet selv. Jeg har lenge kjempet for en personlig assistent, etter lang tid med en rekke forskjellige personer fra hjemmesykepleien. Men fortsatt må jeg i seng 21.30 og stå opp klokka 09.00. — Hva driver du med?

— Boka skal være ferdig til sommeren, så der er det bare å stå på. Et forlag har nå sagt ja til å utgi den. Ellers har jeg stor glede av Facebook og Wordfeud. Hjernen mo jo trimmes, den også.

— Drømmer du fortsatt om å kjøre bil igjen?

— Ja, men veien virker lang. Jeg har vært i Moss og prøvekjørt en spesialbygd Chrysler i 30 kilometer i timen. Det ga mersmak! Det store problemet er at jeg trenger folk til å hjelpe meg inn og ut av bilen.

— Hva heter katten du deler bolig med?

— Mona, en seks år gammel sofagris.