SØGNE: — Fantastisk, sa Egel Terkelsen (Frp).

— Fantastisk! Som vi har ventet på dette, sa Solveig Kjelland Larsen (Ap).

Enkleste vei

Det var i torsdagens kommunestyremøte politikerne knapt klarte å holde sin begeistring tilbake. Endelig skulle reguleringsplanprosessen for ny E 39-trasé starte.

— Nå handler det om å ta den enkleste veien for å finne den rette veien, sa Kjelland Larsen, og fikk hele kommunestyret med seg på å øke potten for oppstarten av reguleringsarbeidet for ny E 39-trasé fra 200.000 til 500.000 kroner.

Klarte ikke holde seg

Politikerne skulle ikke diskutere trasévalget ennå, men det var noen som ikke klarte å holde seg. Blant dem var Per Kjær (SV) som lurte på hvorfor Lindelia var så sentral i traséarbeidet, og mente området nærmest var blitt å regne som Søgnes nye navle.

Dette fikk Helge Andresen (H), varaordføreren som fungerte som ordfører i Åse R. Severinsen fravær, til å gripe inn og påpeke at de ikke skulle diskutere linjevalg og trasévalg, kun sette i gang planarbeidet. Da hadde allerede Egel Terkelsen rukket å tilkjennegi Frp sitt syn på trasévalget:

— Vi går inn for dagens trasé, sa han.

Forventer bredde

Arild Berge (V) understreket at han forventet en bredde i planarbeidet som nå settes i gang, og understreket samtidig at de ikke kom utenom at nabokommunen Songdalen har sagt sitt om hvor de mener at veien skal gå.

— Planarbeidet kommer ikke en dag for tidlig, men mange år for sent, sa Karl Strandvik (H).

— Nå må vi se framover, slik at vi kan få en debatt om trasévalg når beslutningsgrunnlaget er på plass, sa Strandvik.

I posisjon

For Søgne kommune er det svært viktig å få avklart traseen for E 39 gjennom kommunen og å komme i posisjon for å få bevilgning til veianleggene.

Slik Statens veivesen har lagt det opp, skal nye E 39 gå i tunnel gjennom store deler av Songdalen, og komme opp i dagen ved Storenes, på grensen mellom Søgne og Songdalen. Vest for Søgne har veivesenet i Nasjonal Transportplan lagt opp til at E39 skal gå via Lindelia (ved Lohnelier industriområde), mens det ikke er bestemt hvor den skal gå mellom Storenes og Lindelia.