¿ Risør tok et viktig og prisverdig initiativ da de kontaktet LHL med tanke på et slikt senter i kommunen, sier han.Grønnseth kommer rett fra en pressekonferanse der LHL redegjorde for planene om et lignende senter som skal bygges på Røros neste sommer, og han ser ikke bort fra at det neste kan komme i Risør:

¿ LHL´s utgangspunkt er at det bør være minst ert rehabiliteringssenter med høyt faglig nivå i hvert fylke. Når det gjelder planene i Risør, er de spennende nok de. Men før vi kan gå videre, må det drøftes inngående med fagmiljøet på ASA. Hvis senteret ikke har forankring i dette miljøet, har det ingenting for seg. Derfor er møtet i Arendal 10. oktober avgjørende for om vi kan gå videre med prosjektet, sier han.Avklaring

For Grønnseth og LHL vil også statsbudsjettet som legges frem førstkommende onsdag, gi en viktig avklaring:

¿ Et rehabiliteringssenter er ikke finansiert av seg selv. Staten må ta et mye større ansvar enn hittil gjennom trygdevesenet, og sosial— og helseminister Tore Tønne har sagt til meg at det vil komme en nærmere avklaring om dette i statsbudsjettet. Vi venter derfor spent på det, sier han.

Generalsekretær Finn Grønnseth opplyser ellers at LHL i dag eier og driver 5 rehabiliteringssentre i Norge. Senteret på Røros blir det sjette:God kompanjong

¿ Vi har etter hvert skaffet oss erfaring på området, og jeg vil derfor mene at vi er en god kompanjong å ha med på et prosjekt. Når det gjelder planene i Risør, er de spennende. Jeg vet at det er flere i fagmiljøet på ASA som ivrer for et rehabiliteringssenter i Aust-Agder, og min oppfatning er at vi har de aktører som trengs på vår side for å få dette til. Men først må vi altså avvente avklaringen på møtet i Arendal 10. oktober.

¿ Hva slags rehabilitering er det snakk om?

¿ Det kan være flere kategorier, men først og fremst hjertepasienter, lungesyke, diabetes-pasienter, og pasienter med rygg og skjelettplager. Det er der behovet er størst, sier Grønnseth.