VENNESLA: I nattens mulm og mørke ble tobakkshyllene på bensinstasjonen ribbet for tobakksvarer til en verdi av over 70.000 kroner.En 39 år gammel mann hjemmehørende i Lyngdal ble pågrepet to timer senere like i nærheten, men tobakken er søkk borte.I løpet av de siste ni månedene er minst 20 forretninger i Vest-Agder blitt utsatt for tobakkstyverier, uten at politiet har greid å oppklare noen av dem. De fleste har skjedd i vestre deler av fylket, men for få dager siden ble en forretning på Hægeland besøkt. Til sammen er tobakksvarer for flere hundre tusen kroner blitt stjålet.Sammenheng?

Nå håper politiet at de kan ha tatt en av dem som har stått bak de mange uoppklarte tobakkstyveriene. Ledelsen ved Vennesla og Iveland lensmannskontor har innledet et etterforskningssamarbeid med sine kolleger ved Lyngdal lensmannskontor.— Vi ser ikke bort fra at det er en sammenheng mellom tobakkstyveriet på Stemmen og de mange tobakkstyveriene i vestfylket. Men foreløpig har vi ingen opplysninger som støtter denne teorien, sier Ivar Bronebakk, lensmann ved Vennesla og Iveland lensmannskontor.Det var ca. klokken 03 natt til i går en eller flere tyver slo til mot Hydro Texaco-stasjonen ved riksvei 9 like nord for Mosby. Innbruddet ble oppdaget og alarmen gikk. Politiet rykket ut, og to timer senere ble en 39 år gammel mann pågrepet på Mosby. Han hadde kjørt utfor veien med bilen sin.Mannen, som har adresse Lyngdal, har et langt kriminelt rulleblad. Politiet mener han sto bak nattens innbrudd på bensinstasjonen, og vil i dag begjære ham varetektsfengslet.Liga

Samtidig iverksetter berørte lensmannsdistrikter en felles aksjon for å oppklare serien av tobakkstyverier i landsdelen. Lensmannsbetjent Steinar Mydland ved Lyngdal lensmannskontor opplyste tirsdag til Fædrelandsvennen at en samordning av etterforskning er nødvendig for å få tak i dem som står bak.Ved siden av Lyngdal, er det nabokommunene Hægebostad og Farsund som er blitt hardest rammet av tobakkstyvene.- Alle innbruddene ses i sammenheng, selv om det ikke er sikkert at de samme personene står bak alle innbruddene, sa Mydland.Etterforskerne ved Vennesla og Iveland lensmannskontor etterlyser mulige observasjoner i området mellom Stemmen og Mosby natt til onsdag, der 39-åringen ble pågrepet.- Dersom noen har sett personer eller biler i dette området i dette tidsrommet, er vi interessert i å snakke med dem, sier lensmannsbetjent John T. Homme.