Vidar Kleppe brukte bystyrets talerstol til å skryte av Arne Tumyr og organisasjonen Stopp Islamiseringen Av Norge (Sian). Foto: Kjartan Bjelland

Kleppe reiste en interpellasjon til ordfører Arvid Grundekjøn i bystyret onsdag etter at biblioteksjefen nektet den omstridte organisasjonen å leie lokaler. Hun mener Sian bryter med verdiene til Kristiansand kommune og biblioteket.

— Dette handler om grunnleggende ytringsfrihet og demokrati. Rådmann og kulturdirektør støttet biblioteksjefen, men de vet ikke hva Sian er. Vi snakker en lovlig og demokratisk organisasjon. Den må få lov å leie lokaler som alle andre, mente Kleppe, som kalte Sian en utmerket og viktig organisasjon.

Ordfører Arvid Grundekjøn mener biblioteksjefen må ha et visst "redaktøransvar" over biblioteket, og han svarte at verken bystyret eller ham selv bør saksbehandle leie av lokaler. Samtidig uttrykte han en viss forståelse for at politikerne i enkelte saker må inn og overprøve hvis noen i kommunen har gjort feilvurderinger.

Grundekjøn var nøye med ikke å si hva han selv mener om å leie ut kommunale lokaler til Sian. I stedet redegjorde han for ankemuligheten som finnes på alle avgjørelser, og at kulturstyret er rette organ i dette tilfellet.

— Flott, sa Kleppe, mens Arne Tumyr fulgte debatten. Når ankesaken kommer opp i kulturstyret, er uklart.

Sian er en meget omstridt organisasjon og har følgende formål ifølge organisasjonens nettsider:

"Motarbeide, stoppe og reversere islamiseringen av Norge. Islam er en totalitær politisk ideologi og bevegelse som er i strid med Grunnloven og lovverket i det norske samfunnet. Islam strider også mot demokratiske og menneskelige verdier i hele verden ved det islamske lovsystemet sharia".