Aksjonsleder Sigmund Kroslid på folkemøtet i Ueneshallen etter fakkeltoget i februar i fjor. Foto: Tore-Andre Baardsen

— Dette blir spennende, jeg håper han har tatt ad notam høringsuttalelsene som viser at et stort flertall av både politikere og brukere ikke ønsker ett stort sykehus, men tre slik som i dag, sier Sigmund Kroslid. Han leder aksjonen for å bevare sykehuset i Flekkefjord, og har bidratt både til to store folkemøter og et fakkeltog på nærmere 5000 mennesker i begynnelsen av februar i fjor.

Endelig

I ettermiddag legger Torgersen fram sin endelige anbefaling i form av en prosjektrapport for styringsgruppen i Utviklingsplan 2030. For ett år siden anbefalte han ett, stort sykehus i Kristiansand og regionale helsesentre på resten av Sørlandet. Han gikk også inn for en massiv omlegging av psykiatrien, med nedleggelse av 85 sengeplasser og satsing på dagbehandling.

Et stort flertall av høringsinstansene har anbefalt å beholde dagens sykehusstruktur.

Ikke trygg

— Er du trygg på at han snur og anbefaler tre sykehus?

— Nei, jeg er ikke trygg før det står på et papir som ikke kan rives i stykker, sier Kroslid.

Torgersen skal informere om sin innstilling til avdelingsledere og tillitsvalgte ved Sørlandet sykehus via en videokonferanse klokka 15 i ettermiddag.

Til Fædrelandsvennen sa Torgersen før helga at det i høringsrunden var kommet inn mange gode innspill som ikke har vært godt nok belyst tidligere. Blant dem trakk han fram innspill som trekker i retning av å beholde dagens sykehusstruktur.

Endringer

Og Torgersen bekreftet at det kan bli endringer i konklusjonene i dag i forhold til høringsnotatet.

Innstillingen fra Torgersen går til styringsgruppen for Utviklingsplan 2030. Gruppen skal behandle saken mandag 12. januar, og styret ved Sørlandet sykehus gjør sitt vedtak 5. februar.