Tor Espen Helle (34), «Jakten på Kjærligheten«— bonde:

- Håper å finne meg en kone

Hele Norge har fulgt bonden i «Jakten på kjærligheten». Helle fikk mye oppmerksomhet for dialekten sin. I 2014 ble han kåret til Årets sørlandskjendis.

helle1.jpg Foto: Erling Slyngstad-Hægeland

— Hva er ditt nyttårsforsett? - Jeg pleier egentlig ikke å ha nyttårsforsett. Hvis jeg skal ha det i år så må det være å drive gården, bygge den opp og øke besetningen. I tillegg håper jeg å finne meg en kone, sier Helle.

Valle-bonden mener at å stelle godt med dyrene vil være nøkkelen til å nå mål nummer én. Når det kommer til kjærligheten, har han ikke en spesiell strategi.

— Men, jeg tenker at det er viktig å ha øynene oppe, sier Helle.

- Hva er ditt beste minne fra 2014?

— Å være med i Jakten på kjærligheten.

Espen Hoff (33), fotballspiller Start:

- Nyttårsforsett funker ikke for meg

espen hoff (1).jpg Foto: Tore André Baardsen

— Hva er ditt nyttårsforsett? - Jeg har egentlig aldri hatt noen spesielle nyttårsløfter. De få gangene jeg har prøvd på det har det ikke vært noen suksess.

Hoff tenker likevel at det kan være fornuftig å sette seg mål.

— Om man har den rette motivasjonen til å endre på det så klarer man det, sier han.

Hva er ditt beste minne fra 2014?

— Det må nesten være ferien vi hadde nylig med familien. Ferien gikk til litt forskjellige steder i Florida.

Terje Formoe (65):

- Vil gå tilbake til mine musikalske røtter

Hjernen bak Kaptein Sabeltann hadde i høst premiere på Norgeshistoriens dyreste barnefilm: «Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama». De fleste filmkritikerne hyllet filmen, og den ble godt besøkt på kino.

Terje Formoe sitt store mål for det nye året er å satse på konserter for voksne. Foto: Reidar Kollstad

— Hva er ditt nyttårsforsett? - Det nærmeste jeg kommer et nyttårsløfte i år er at jeg har lyst til å gå tilbake til mine musikalske røtter. Jeg vil ut på nye eventyr, og skal begynne å spille konserter igjen for voksne. 10.januar i Fredrikstad blir det konsert. Jeg skal spille alene på gitar, men også med band. I tillegg skal jeg spille på Kilden til høsten, sier Formoe.

- Hva er ditt beste minne fra 2014?

— Det er mange minner som stikker seg ut, men det er likevel ingenting som slår den 19.september. Ikke nok med at jeg hadde en fantastisk førpremiere på filmen min på Colosseum i Oslo, på toppen av det hele fikk vi et barnebarn. Sønnen min fikk en sønn. Jeg vil alltid huske den dagen.

Arvid Grundekjøn (59), ordfører i Kristiansand:

- Grunnlovsjubileet var helt unikt

Hva er ditt nyttårsforsett?

budsjettet00003.jpg Foto: Kjartan Bjelland

— Jeg har ikke ett spesifikt nyttårsforsett. Det er viktig for meg å tenke at jeg skal bidra så godt jeg kan, for å få gjennomslag på det jeg tror på. I tillegg ønsker jeg å ha et spennende yrkesliv og privatliv. Setter jeg meg et mål legger jeg en plan for hvordan jeg skal nå det. «Plan your work and work your plan», er et godt slagord synes jeg, sier Høyre-ordføreren. Hva er ditt beste minne fra 2014?

— Noe jeg husker svært godt var grunnlovsjubileet 17.mai. Å stå der på talerstolen på torvet og skue utover1000 entusiastiske barn og andre borgere. Det hele var helt unikt.

Marte Wulff (33):

- Skal være mild og generøs

Artisten fra Kristiansand ga i vår ut plata «Utlengsel» i samarbeid med Kristiansand Symfoniorkester. I desember har hun gjort suksess med julesangen «Vi feirer jul» sammen med Charlotte Qvale.

Marthe_Wulff_01.jpg Foto: Kristin Ellefsen

— Hva er ditt nyttårsforsett? - Jeg driver ikke med nyttårsforsetter. Jeg tenker at hvert eneste øyeblikk hele året og hele livet er en ny mulighet. Både til å prøve noe annet, og til å gjøre det man har lyst til eller har behov for. Likevel er det noen ting jeg stadig minner meg selv på. Et slags livsforsett om du vil. Det er at jeg skal være nærværende så ofte jeg klarer. Å se på alt som hender meg med nysgjerrig interesse. I tillegg til at jeg skal være mild og generøs mot meg selv og mot andre, sier Wulff.

Hva er ditt beste minne fra 2014?

— Mitt beste, største og sterkeste minne fra dette året er utvilsomt min konsert med Kristiansand Symfoniorkester. Da fikk jeg fremføre live hele platen min «Utlengsel». Dette foran et stort og vanvittig fint publikum. Konserten gav meg en fantastisk følelse av mening, mestring og av takknemlighet. Det var virkelig stort.

Edvard Valberg (23), vokalist og cellist i Honningbarna

- Slottsfjell-konserten var virkelig svært

Sondre Steen Holvik.jpg Foto: Sondre Steen Holvik

— Hva er ditt nyttårsforsett? - Det har jeg ikke. Jeg tror ikke at folks vilje automatisk blir bedre bare fordi det er et nytt år. Likevel synes jeg at er nyttår årets fineste. Det er fint å takke for det gamle, og ønske det nye velkommen.

- Hva er ditt beste minne fra 2014?

— Det er nok kanskje Slottsfjell-konserten. Alt gikk helt perfekt, og i et øyeblikk da jeg stod der på scenen slo det meg plutselig hvor stort Honningbarna har blitt. Det hele var virkelig svært for meg.