ARENDAL: — Vi regner det som overveiende sannsynlig at det er kvinnen som ble meldt savnet i sommer, som er funnet. Den vurderingen er gjort ut i fra gjenstander og klær som er funnet på kvinnen, opplyser operasjonsleder Ingrid Mæhre i Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen.

Kvinnen ble funnet i en skrent i området Sandstø ved Tromøysund. Det var tilfeldig forbipasserende som fant kvinnen i tett kratt i ulendt terreng. De varslet politiet ved 13-tiden søndag.

Meldt savnet

I juli i fjor ble den 34 år gamle tanzanianske kvinnen meldt savnet av ektemannen. Politiet igangsatte et omfattende søk og gikk ut med en etterlysning.

Søket pågikk i to dager uten resultat. Både redningsskøyta, flere politibåter, politihunder, frivillige fra Røde Kors og flere politipatruljer deltok i søket.

Kvinnen var iført en lysegrå jakke, en dongeribukse og røde Crocs da hun forsvant fra hjemmet sitt.

Etter at politiet ba om tips fra publikum kom det inn en observasjon av kvinnen. Hun skal ha blitt sett av et vitne på Sandstø brygge om morgenen.

Ifølge operasjonsleder ble 34-åringen funnet nær stedet hvor letemannskapene hadde base mens søket pågikk.

— Ikke mistanke om noe straffbart

Allerede da kvinnen ble meldt savnet opplyste politiet da det ikke var mistanke om at kvinne var utsatt for noe kriminelt. Dette har ikke endret seg med likfunnet.

— Det er ikke mistanke om at kvinnen er utsatt for noe straffbart, sier Mæhre.

Fædrelandsvennen er kjent med at kvinnens familie søndag ettermiddag er orientert om likfunnet.

Det er ennå ikke tatt stilling til om liket skal obduseres.

— Det er en beslutning som vil bli tatt av etterforskningsledelsen og politiets jurister i mandag, sier Mæhre.

Krimteknikere fra Agder politidistrikt har søndag undersøkt funnstedet.