Jan G. Johansen er dirigent. Reidar Skåland på piano, Knut Djupedal og Ole Petter Ingvaldsen. Øyvind Hovde er student på universitetet rytmisk linje. Foran: Otto Geheb, Janne Jonassen og Oddvar Paulsen. Foto: Inger M. Witteveen
Fra country til svisker, Steven Kvinlaug fra Kvinesdal (bakerst) synes det er stas å synge med et storband. Her er vokalisten sammen med Espen Egeland (f.v.), Dag Øystein Langerud, Arild Andresen, Preben Isefjær, Tor Sandal og Sigurd Olsen. Foto: Inger M. Witteveen
Janne Johnsen på altsaksofon er fra Søgne, helt ny i bandet og eneste høne i kurven. Foto: Inger M. Witteveen

— If I can make it there, I'll make it anywhere, It's up to you, New York, New Yooork.

Taket er i ferd med å løfte seg i kjelleren på Lovisenlund skole. Det er storbandøvelse og Steven Kvinlaug gir alt.

— Det er veldig stas og moro å prøve noe helt annet, sier Kvinlaug. Kvindølen er kanskje bedre kjent for country enn som sviskesanger. Nå skal han turnere med Jan Johansen Big Band på de kommende veldedighetskonsertene.

Gamle svisker

Storbandet ble startet i 2005 av Jan Gustav Johansen fra Kristiansand.

— Da jeg var i Sør-Afrika var jeg på turné med The Jonny Cooper Orchestra i Cape Town, Johannesburg og Durban. Vi spilte alt fra Glenn Miller til Frank Sinatra. De var også populære her hjemme – som i dag. Jeg spilte inn CD med Johnny Cooper Orchestra også, forteller storbandsjefen som er leder og dirigent.

Hjemme i Norge fikk han raskt forespørsel fra musikk-kamerater om å starte et storband med "musikk som vi voksne liker". En av pådriverne var Oddvar Paulsen. Da var det bare å slå til for Johansen, gamlesjefen for Divisjonsmusikken.

— Det er jo faget mitt, det jeg har drevet med hele livet.

Veldedighetskonserter

Siden har det blitt konserter hvert år i seks år, der overskuddet går til et godt formål. I fjor gikk det til Shalam.

Her er det full besetning, opplyser sjefen. Musikantene kommer fra hele Agder – fra Arendal til Farsund. Nå har de også fått en dame på laget. Det er visst en mangelvare i storbandmiljøet.

— Det er en veldig trivelig og uhøytidelig gjeng, ler Janne Johnsen som kommer fra Søgne, spiller altsaksofon og også er med i Christianssand Storband. Og har en musikalsk fortid i Tromsø og Lillehammer.

27. februar inviteres det til konsert i Marvika. Overskudd går til Filadelfia Ungdomsgruppe. På frigjøringsdagen 8. mai er det Domkirka med sangkor og solister. Da skal Røde Kors tilgodeses. Mens 5. september har de leid konsertsalen i Kilden og støtter Frelsesarmeen.

Etter å ha vært innom Tom Jones og andre berømtheter, slutter kvelden som den begynte for Steven Kvinlaug – med Frankie Boy. "I Did It My Way".