KRISTIANAND: Den 21 år gamle kristiansanderen var i fjor høst i retten tiltalt for flere tilfeller av vold mot flere unge kvinner. Han ble dømt til seks måneders fengsel. Han er også tidligere dømt for vold. 21-åringen var også en periode varetektsfengslet i fjor høst, mistenkt for voldtekt. Denne saken er henlagt etter bevisets stilling.

Før rettssaken i oktober i fjor ga en nå 19 år gammel kamerat en forklaring i retten om at to av voldsepisodene var fremprovosert av de fornærmede selv. Den gang valgte retten å se helt bort fra dette vitneprovet. Etter rettssaken startet politiet etterforskning mot 19-åringen, som i sommer ble dømt til samfunnsstraff i 36 timer for falsk forklaring for retten.

Nå er den 21 år gamle mannen tiltalt for å ha presset kompisen til å forklare seg falskt om en angivelig fremprovosert legemsfornærmelse, til tross for at kompisen ikke var på stedet da episoden fant sted.

Senere har 19-åringen anmeldt 21-åringen for en vold i februar i år. Denne voldsepisoden kommer til behandling i retten 25. november. Da må tiltalte også svare for hvorfor han presset kompisen til å forklare seg falskt.