Ambulansepersonell på plass i Buråsveien i Mandal med båre. Bildet er tatt etter at den savnede kvinnen var funnet i live. Ambulansepersonell på plass i Buråsveien i Mandal med båre. Bildet er tatt etter at den savnede kvinnen var funnet i live. Foto: Jarle R. Martinsen

Savnet kvinne funnet i live

Tirsdag ettermiddag ble det igangsatt en leteaksjon etter en savnet kvinne i Mandal. Ved 19.30-tiden ble hun funnet i live.

LINDESNES: – Kvinnen er funnet i live ved hjelp av drone med varmesøkende kamera. Tilstanden ellers er uavklart, melder operasjonsleder Øyvind Hægeland klokka 19.40.

Mannskap fra Røde Kors og Norske Redningshunder deltok i søket sammen med politiet.

Til Lindesnes avis opplyser Hægeland at kvinnen er ved bevissthet og at hun virker tilsynelatende uskadd.

Nødetatene ved Buråsveien i Mandal tirsdag kveld – etter at kvinnen var funnet. Foto: Jarle R. Martinsen

Sist sett tirsdag morgen

Det var tirsdag ettermiddag at det ble iverksatt en leteaksjon i Mandal. En 75 år gammel kvinne var meldt savnet fra en bolig i Buråsen.

Operasjonsleder Øyvind Hægeland opplyste til Fædrelandsvennen at de ble varslet ved 16-tiden.

Politibåten dro ut med båt og søkte i fjorden Leirvika vest for Idrettsparken i Mandal. Foto: Jarle R. Martinsen

– Hun ble sist sett ved åtte-tiden på morgenen i dag. En sykdomssituasjon gjør at hun har vanskeligheter med å gjøre rede for seg. Det vil være en del aktivitet rundt området Buråsen i forbindelse med leteaksjonen, sa Hægeland.

Hunder og drone

Letemannskaper fra Røde Kors og Norske redningshunder deltok i søket sammen med politiet.

Politibåten og hundepatruljer ble sendt ut i området.

Politioverbetjent Lasse Moe fra hundepatruljen lette langs Buråsveien i Mandal sammen med hunden Kazan. Foto: Jarle R. Martinsen
Politibetjent Christian Ekra tok i bruk drone i leteaksjonen etter den savnede kvinnen. Kvinnen ble tirsdag kveld funnet i live ved hjelp av varmesøkende drone. Foto: Jarle R. Martinsen

Da Fædrelandsvennen kom fram til stedet hvor politiet er stasjonert var politibetjent Christian Ekra i ferd med å sende opp en drone over Buråsen, en kolle nordvest for Mandal sentrum.

Operasjonsleder Øyvind Hægeland opplyste til Fædrelandsvennen at de i løpet av kvelden mottok flere tips.

Ved 19.40-tiden ble altså kvinnen funnet i live.