Dette er Luger-kopien mannen ble pågrepet med da han kom ut av Hellemyr-bussen i går kveld.

Det var i går ved ti-tiden at et vitne så at en mann mistet en pistol ut av lomma på et busstopp i Kristiansand sentrum.

Mannen plukket opp pistolen, la den tilbake i lomma og gikk inn på bussen til Hellemyr. Vitnet hadde sendt datteren på bussen og han ble svært engstelig da bussen hadde kjørt. Han kontaktet politiet som satte i gang en væpnet aksjon.

Kjenning

— Det var i alt tre patruljer med seks mann på oppdraget. En patrulje var sivil.De fikk lagt seg på hjul etter bussen ut av byen. Det var etter hvert meningen at den sivile patruljen skulle prøve å gå inn i bussen, men da bussen stoppet ved Hellemyrbakken 20 kom mistenkte ut av bussen og han ble da pågrepet av de sivile med bistand fra de to uniformerte patruljene, sier Petter Sandell, leder for allmennavsnittet i Kristiansand-politiet.

Det viste seg at pistolen var en softgun, en Luger-kopi. Mannen, som er en kjenning av politiet født i 1978, vil bli siktet for brudd på våpenloven.

— Vi ser alvorlig på saken. Dette våpenet ser ut som et ekte våpen, og skaper frykt. Siden mannen er en kjenning, mistenker vi at han har anskaffet pistolen for å true andre i miljøet, sier Kjell Erik Eriksen, etterforskningsleder i Kristiansand-politiet.

Mannen ble også tatt med mindre mengder hasj på seg. Han blir avhørt mandag formiddag.

Dramatisk

— Det vi har fått beskjed om, er at en passasjer observerte at en annen passasjer mistet et våpen før han gikk inn på bussen ved Coop Mega. Denne passasjeren varslet da politiet, forteller Ole Martin Roland, regionsdirektør i Agder for Nettbuss Sør.

Den aktuelle bussjåføren viste ikke hva som hadde skjedd før politiet slo til og pågrep passasjeren.

— Jeg har ikke fått pratet med vår sjåfør, men det er alltid ubehagelig å vite at det har vært våpen på bussen. Å se forskjell er vanskelig, påpeker Roland.

— Hendelsen blir uansett oppfattet som dramatisk, og vi kommer til å følge opp vår ansatte internt. Vi har kameraovervåkning på bussene, men å sikre oss mot slike ting, er meget vanskelig, legger Nettbuss-sjefen til.