De tre foreslåtte høyblokkene ved foten av Baneheia har tilsammen maksimalt 100 boenheter og er fra åtte til 12 etasjer høye. Her sett fra øst. Foto: Asplan Viak
- Dette skal bli til berikelse for Eg, ikke en konfliktutbygging, har frivillighetskoordinator Nanna Thune fra Kristiansand Røde Kors uttalt tidligere. Foto: Vegard Damsgaard

Torsdag la byutviklingsstyret planene ut på høring.

— Dette er veldig tung bebyggelse. Jeg kan ikke forstå at man kan mene det blir gode bokvaliteter med så mange enheter. Utnyttelsen er alt for høy, mente Solveig Nilsen (V), og fikk støtte av Miljøpartiet De Grønne i at én av blokkene bør bort.

For å dekke gjelden på 26 millioner kroner vil Kristiansand Røde Kors rive mye omtalte Frivillighetens Hus på Eg og utvikle eiendommen. Kristiansand Eiendom er partner, siden parkeringsplassen på stedet er kommunalt eid.Det var i april i fjor at Stiftelsen Frivillighetens Hus slo seg selv konkurs. Deretter dukket planene opp.

 — Dette er eneste muligheten vi har for å få tilbake noe av vår kapital, forklarte Nanna Thune, frivillighetskoordinator i Kristiansand Røde Kors.

Samtidig understrekte hun at de ikke ønsket noen nabokonflikt.

Men det synes uunngåelig. Naboene synes det er skyggefullt nok på stedet i dag, og viser til at den høyeste blokka vil rage 14,3 meter over sykepleierskolen. Veinettet er heller ikke tilpasset et slikt prosjekt.— Dette er helt uakseptabelt i et område som tider av året mangler sol, påpeker Åsmund Åmdal fra Eg velforening, og legger til:

— Vi synes det er synd at en ideell organisasjon skal være en pådriver for å påføre Egs-området disse ulempene.