— Signalet forsvant onsdag morgen. Telenor og deres folk jobber på spreng, men det er fremdeles uklart hvor feilen ligger. Jeg håper inderlig det blir ordnet før kveldens sending, sier Heldal til Fædrelandsvennen.

Klokken 22 fredag kveld starter jubileumssendingen som markerer at nærradioen har vært på lufta i 25 år.

— Ordfører Arne Thomassen kommer på besøk. Det samme gjør tidligere ordfører Gunnar Oftedal, som erklærte Radio L for åpnet for 25 år siden, sier Heldal.

Ved 13-tiden opplyser styreleder i Radio L, Kristoffer Thomassen, at feilen er lokalisert.

- Det var en komponent som var brent. Den må erstattes, men det finnes bare en av dem i Norge. Den blir nå sendt med budbil fra Lillehammer, som er fremme om seks timer. Så da skal vi være på lufta ved 20-tiden, sier Thomassen.

Han opplyser at jubileumssendingen i alle tilfeller vil kunne følges via nettradio og app.

Lever av radiobingo

Lokalradioen drives ved hjelp av 35 dugnadsarbeidere.

— Det er radiobingoen hver torsdag som gjør at det går rundt. Den har aldri vært mer populær. Da vi startet ble du nesten mobbet for å spille radiobingo. Nå er det alle slags folk som er med. Både unge og gamle. Da det ikke ble sending i går fikk vi flere hundre telefoner. Det var første gangen bingoen ikke kom på lufta, sier Heldal, som er redaktør og programleder.

63-åringen har vært med siden 1990 og gleder seg fremdeles til hver sending.

— Jeg var Grete Roede-vertinne og skulle bare lese inn en reklame. Så kom jeg aldri hjem igjen, sier Heldal.

Hakk i plata og grisekjøring

Ifølge Heldal har signalet aldri forsvunnet så lenge siden starten i 1989. Enkelte andre problemer har imidlertid oppstått.

— Ordfører Oftedal ønsket seg Louis Armstrong med What a wonderful world da han åpnet sendingen. Platen sto klar, men noen kom borti stiften. Da vi satte over til musikk var det bare ti sekunder igjen av sangen, sier Heldal.

Rebus-konkurransene hvor det var om å gjøre å finne Radio Ls utsendte ga også noen uventede problemer.

— Politiet ba oss slutte, siden folk kjørte som gale. En gang sto jeg under Justøy-broa. Da hørte jeg kviningen fra bildekk fra broa over meg, ler Heldal, som nå krysser fingrene for at radiosignalene snart skal kunne nå fram til lytterne.

Dersom alt går i orden kan du høre kveldens sending på frekvensene 107,4 i Lillesand, 106,3 i Høvåg og 104,2 i Birkenes.

På radiokanalens Facebook-side kan du følge med hvordan det går med problemene.