— Vi beklager dypt at styrets kommunikasjon rundt generalsekretærens avgang har skapt mye usikkerhet og uro blant frivillige og ansatte. Sjømannskirkens visjoner, verdidokument og retning ligger fast.

- Styret hadde utfordringer med generalsekretærens ledelse, ikke Sjømannskirkens retning. Det er poenget, sa nyvalgt styreleder i Sjømannskirken, Nora Blaasvær, lørdag kveld..

Nora Blaasvær er ny styreleder i Sjømannskirken. Hun ønsker å legge stridne rundt Myhre bak seg. Hun vil bygge bro og se framover.

Hun vil ikke kommentere avgangen til kristiansanderen Audun Myhre ytterligere.

Etter at dette sitatet er lest opp for Blaasvær og senere publisert, ringer hun tilbake klokken 21.20 lørdag kveld.

— Styret har hatt utfordringer rundt generalsekretærens avgang. Det er kommunikasjonen rundt avgangen som ble utfordrende. Jeg beklager at jeg nå kan ha bidratt til ytterligere komplikasjoner rundt kommunikasjon, sier hun.

— Så du uttaler deg ikke noe om hvorfor han måtte gå da?

— Nei, det vil vi ikke kommentere noe om, grunnet avtalen vi har inngått med Myhre, sier Blaasvær.

Styreleder trakk seg

Det var lørdag formiddag, på et styremøte, at Einar Askvig trakk seg som styreleder. Han tok ansvaret for at styret har mistet mye tillit hos ansatte og frivillige medarbeidere på grunn av håndteringen av informasjon rundt generelsekretærens fratreden.

— Jeg håper at det at jeg trekker meg vil bedre situasjonen og forvedre kommunikasjonsarbeidet internt, sier han i en pressemelding.

Nora Blaasvær har vært nestleder i styret i lengre tid. Hun ønsker nå å se framover. Hun vil bygge lag igjen.

Hun sier at hun og styret forstår at mange ble urolige da det ble kommunisert uenighet mellom generalsekretæren og styret om ledelse og veien videre.

Retningen ligger fast

— Sjømannskirken skal være verdensvid og den skal være det den er kjent for. Romslig og brobyggende og et møtested for alle. Vi står på alle de verdier, visjonsdokumenter og handlingsplaner vi har vært enige om. Min jobb blir nå å kommunisere dette. Vi er i en vanskelig situasjon, men vi er flinke ti å bygge broer i Sjømannskirken, sier Blaasvær.

Hun snakker om at engasjementet for Sjømannskirken stikker dypt i henne. Hun ønsker å gjøre sitt for at situasjonen igjen blir slik den var før bråket rundt generalsekretærens fratreden startet.

— Samtidig er det blitt en dyp uro i organisasjonen, og det tar vi veldig på alvor. Det blir en stor oppgave å håndtere dette. Vi skal kommunisere bedre med de ansatte og organisasjonen framover.

— Betyr det mer åpenhet?

Vil skape mot

— Vi står bak avtalen med Audun Myhre. Om årsaken til avgangen blir det ikke sagt mer. Men vi skal være åpne og ha dialog. Vi ønsker å kommunisere med organisasjonen og med omgivelsene på en slik måte at vi igjen søker å skape mot til engasjement, og igjen styrker våre medarbeideres opplevelse av tilhørighet til felles virke.

Konstituert styreleder Nora Blaasvær har med seg Hallvard Mosdøl som nestleder. Øvrige gjenværende medlemmer i styret er Thorleif Leifsen, Inger Helene Venås, Stig Clementsen, Petter Skants og Steinar Tislevoll.

Audun Myhre sier han foreløpig ikke har noen kommentarer til denne saken.

Tillitsvalgt avventer

Kari Ødelund Danielsen er tillitsvalgt for fagforeningen Negotia, og uttrykte på vegne av de ansatte støtte til Myhre i et brev til styret før helgen. Negotia organiserer de ansatte som ikke er prester. Hun ga også styret frist til mandag med å svare på hvorfor Myhre måtte gå og svare på retningen fremover for Sjømannskirken.

— Jeg sa også at jeg ønsket Myhre tilbake i stillingen. Jeg kan ikke svare på den nye utviklingen i saken. Vi har fått svar fra ny styreleder på Sjømannskirkens retning. Den ligger fast. Vi har ikke fått utfyllende svar på resten. Jeg vil egentlig avvente litt nå, før jeg kan si hvordan vi ansatte forholder oss , sier Ødelund Danielsen til Fædrelandsvennen.

Hun er ved Sjømannskirken i Houston, og sier det i helgen ikke er så lett å holde tett kontakt med organisasjonen hjemme.