Fredag ettermiddag hadde statsråd Torbjørn Røe Isaksen (H) med seg en gladnyhet for studenter til Norsk studentorganisasjons landsmøte i Tønsberg. Studentorganisasjonen reagerte kraftig da loven ble endret slik at man måtte ha to tredjedels flertall i styret for å fatte vedtak i viktigere saker.

— Dette er en svært god nyhet for oss og studentene. Både vi og studentene i Agder har vært med å påvirke denne endringen, sier administrerende direktør i studentsamskipnaden i Agder (SiA), Steinar Finseth til Fædrelandsvennen.

Regelen om to tredjedelers flertall i viktige saker trådte i kraft 1. januar 2013, det er denne bestemmelsen Røe Isaksen vil endre på.

Gode beslutninger

— Studentsamskipnadene er studentenes egne velferdsorganisasjoner. Jeg mener studentene er godt i stand til å ta gode beslutninger om hvordan disse skal styres, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen i en pressemelding fra Kunnskapsdepartementet.

Viktige saker blir her omtalt som større låneopptak, oppstart av ny virksomhet, med mer.

— En reversering tilbake til alminnelig flertall etter aksjelovens bestemmelser er en klok beslutning å ta, sier Finseth.