Rundt klokka 20.15 fredag kveld mistet bredbåndskunder hos Telenor i Søgne internettforbindelse og tv-signaler. I tillegg fikk mobilkunder i Søgne og Mandal problemer med mobildekningen på visse geografiske steder.

I natt har Telenor arbeidet med å få løst problemet.

— Feilen ble rettet i natt, så da er alt i orden, sier Anders Krokan, pressevakt i Telenor klokka 09 lørdag.

Alf Kjetil Hovden og sønnene Johan (4) og Andreas (5,5) måtte ty til annen underholdning da tv-en gikk i svart fredag kveld. Foto: Tormod Flem Vegge

Problemene var et faktum da ei sprengsalve gikk av ved Klepland på E 39 i Søgne, der det i helga arbeides med sprengningsarbeid.

Brudd i fiberkabel

Telenor bekreftet at det var et brudd i en fiberkabel ved E 39 i Søgne.

Spreningsarbeidet ved E 39 i Søgne førte til brudd i en fiberkabel fredag kveld. Foto: Tormod Flem Vegge

— Alt tyder på at sprengning er årsaken. Vi jobber nå med feilretting, men jeg tør ikke si når vi er ferdige, sa Krokan, fredag kveld.

— Kjente at det buldret

TV-en hos Alf Kjetil Hovden gikk i svart rundt klokka 20.15, samtidig med at ei av salvene ved E 39 gikk av.

— Det smalt, og jeg kjente at det buldret litt. Plutselig var tv-signalene og internett borte, forteller Hovden.

Han og familien skulle se på Norske Talenter da tv-bildet forsvant.

— Det er jo fryktelig kjedelig at de ikke klarer å planlegge spreningsarbeidet ved E 39 bedre, påpeker småbarnsfaren.

- Kan ha kommet i klem

Statens vegvesen bekreftet at en fiberkabel ble helt eller delvis ødelagt etter sprenging.

Geir Norum, byggeleder i Statens vegvesen, på anleggsområdet ved E 39 i Søgne. Det var her sprengsalva som førte til kabelbruddet gikk av fredag kveld. Foto: Tormod FLem Vegge

— Vi har fått melding om at en fiberkabel fikk skader da det ble sprengt, sa prosjektleder Kjell Soltvedt i Statens Vegvesen fredag.

På anleggsområdet ved Klepland på E 39, der det i helga skal sprenges bort og fjernes 8.000 kubikkmeter fjell, var anleggsleder Geir Norum noe i villrede om kabelproblemene fredag kveld.

— Det går en fiberkabel langs veien her, som ligger to-tre meter under bakken. Hvis den er skadet, kan kanskje årsaken være at store steinblokker har skapt press på den, poengterer han.

Har lagt kabel utenom anleggsområdet

Mannskapene som rettet opp i problemene natt til lørdag, la en ny fiberkabel i sløyfe utenom sprengningsområdet. De skal ha hatt vanskeligheter med å finne feilen i den opprinnelige kabelen ved anleggsområdet.