— Nå gleder vi oss til seriestarten, smiler Mons Ivar Mjelde.

Fredag ledet 46-åringen den siste treningen i Kristiansand før serieåpningen mot Strømsgodset søndag. Det var en kort og intensiv økt, uten noe formasjonsterping. Tirsdagens trening viste imidlertid at Mjelde trolig velger å bruke begge sine lynraske kantspillere.

— Strømsgodset har offensive backer, og dersom både Tripic og Asante starter, får vi fart og ferdigheter på kantene som er spennende, spesielt i kontringsspillet, sier Start-trener Mons Ivar Mjelde.

Både Asante og Tripic blir sett på som noen av de raskeste spillerne i eliteserien.

— Ja, helt klart. Nå har vi fått større konkurranse om plassene, så jeg gleder meg til å ta ut laget til søndagens kamp, sier Mjelde.

Tror det blir mye rom

— Kan det bli en kontringskamp for Start?

— Det vet jeg ikke. Vi ønsker også at vi skal tørre å ha ballen. Jeg håper vi har den nødvendige selvtilliten, slik at vi ikke gir bort ballen hele tiden. Da vokser troen på at vi kan gjøre noe. Det blir en kombinasjon av å angripe hurtig, og det å faktisk tørre å hvile med ballen i laget også, sier Mjelde.

— Hvordan skal dere opptre?

— Alt handler om et kompakt og aggressivt Start-lag, enten vi står høyt eller lavt. Vi må også ta mulighetene når de byr seg. Strømsgodset er veldig offensive på hjemmebane, og er det noe vi kan utnytte er det de rommene de gir oss. Tempoet i laget vårt blir nok nøkkelen søndag, sier Mjelde.

Mange innlegg

Zlatko Tripic har fått demonstrert noe av hurtigheten sin de to siste seriekampene.

— Det blir mye fart, dersom både jeg og Asante starter. Jeg håper vi kan fore Matthias Vilhjalmsson og Espen Hoff med mange innlegg i løpet av kampen, sier 21-åringen.

Han tror det blir en åpen kamp søndag.

— Begge lag har lyst til å angripe, og da tror jeg det kommer til å bli mye rom. Det laget som klarer å utnytte det best, kommer til å vinne kampen, sier Tripic.

- Blant de ti kjappeste

— Har du målt farten din?

— Nei, jeg har ikke det. Hurtighet er en av styrkene mine. Det er nok et par spillere som er raskere enn meg i eliteserien, blant annet Asante og Joshua Gatt i Molde, men jeg bør være blant de ti kjappeste, smiler Tripic.

Asante er også klar for å bidra med sine styrker.

— Alle vet hvordan jeg spiller. Jeg må bare være smart, å hjelpe laget så godt jeg kan, sier ghaneseren.

Rolig treningsuke

Start-spillerne skal i hvert fall være pigge. Mjelde har bevisst tonet ned belastningen denne uka. Spillerne hadde restitusjon mandag, og egentrening torsdag.

— Vi valgte å ta ned belastningen litt torsdag. Det er søndag som betyr noe, og det er pigge bein som teller, sier Mjelde.

Han tar med seg 17 mann til Drammen når laget reiser nordover kl. 11.00 lørdag. Espen Børfusen og Alejandro Castro er skadet, mens Jon Hodnemyr også blir igjen i Kristiansand.