KRISTIANSAND: Dermed står seks ansatte uten jobb.

— Handlemønsteret i Kristiansand sentrum endrer seg. Det blir mer og mer posehandel, mens større varer – så som hvitevarer, lyd og bilde – blir mer og mer konsentrert til Sørlandsparken. Det gjør det vrient å drive lønnsom butikk, opplyser regionsjef Ole Hauge Kristensen i Expert Norge til Fædrelandsvennen.

Lørdag stengte Expert Koestøl etter 33 år i Skippergata 14, og kort tids opphørssalg. Nå ryddes lokalene for produkter, inventar, rusk og rask.

- Visste ikke om

Fredag møtte Fædrelandsvennen flere kunder som måtte snu med uforrettet ærend.

— Dette var kjipt. Jeg skulle gjerne ha en ny iphone, og nå er jeg nødt til å ta turen til Sørlandsparken. Dette visste jeg ingenting om, sier Mahad Osman (26), bosatt i Kvadraturen og fast kunde hos Koestøl inntil nå.

Nedleggelsen har ikke vært bekjentgjort andre steder enn ved butikken.

— Nei, det er riktig. Da vi satte plakater på utsiden og i butikk gikk jungeltelegrafen, dermed så vi ikke noe poeng i å annonsere det, svarer Expert-sjefen.

Siden Koestøl var eid av kjeden og således en underavdeling av Expert Norge, finnes ikke regnskapet for denne butikken offentlig tilgjengelig. Omsetningen vil de ikke opplyse om.

Satser på Sørlandsparken

— Gikk butikken med underskudd i fjor?

— Når vi legger ned en butikk som har vært lønnsom tidligere, kan du tolke det som du vil, svarer Kristensen.

Han opplyser at leiekontrakten nå gikk ut, og at rimeligere husleie neppe ville gitt et annet utfall. Samtidig har Expert brukt store beløp på å relokalisere i Sørlandsparken, der de med tiden har flyttet to ganger for å treffe kundestrømmen bedre. Nyåpningen fant sted før jul.

Koestøls Elektriske har vært en kjent butikk i bybildet, og bypatrioter ventes å rynke på nesen over nyheten.

— Det gjør de nok, men det hjelper lite når folk ikke bruker butikken, påpeker regionsjefen.

Per Willy Mathisen, som har vært butikksjef hos Koestøl de siste fem årene, ønsker ikke å kommentere forretningens opphør overfor Fædrelandsvennen.