— Vi pleier å fleipe med at hvis alle er misfornøyd, har vi gjort en god jobb, sa Eirik Dåstøl Langeland (Ap) da byutviklingsstyret torsdag behandlet reguleringsplanen for Solbergveien ved foten av Baneheia.

Planforslaget har vært gjennom svært mange runder før det nå ser ut til å lande på 80 boliger i tre blokker på 7,5 og 8,5 etasjer.

Det romsligste forslaget lød i sin tid på 112 enheter, før en blokk ble fjernet.

- Snodig kompromiss

— Det var en knapp avstemming i bystyret, med én stemmes overvekt sist. I vår gruppe synes noen at det opprinnelige forslaget heller kunne vært fremmet, men vi har kommet fram til et snodig kompromiss: Høyne med én etasje for den ene av blokkene, sa Eivind Haaland (KrF).

Frivillighetens Hus skal rives til fordel for blokker. Foto: Torstein Øen

Dette forslaget vant med fem mot fire stemmer. Mindretallet med Ap, Venstre og Miljøpartiet De Grønne stemte for administrasjonens innstilling på 75 boenheter, etter at et forslag fra miljøpartiet om 60 enheter var falt. Røde Kors Kristiansand havnet i klemma da Stiftelsen Frivillighetens Hus slo seg selv konkurs i 2013. Gjelda lød på 26 millioner kroner — 12,5 til banken og 13,5 til Røde Kors.

Eiendomsutvikling skal vinne tilbake kapitalen, men naboene har fryktet for trafikk og forverrede solforhold - og bedt organisasjonen konsentrere seg om humanitært arbeid.