KRISTIANSAND: Det var i oktober 2012 at tyskeren ble stoppet på Svinesund med ti kilo amfetamin gjemt i vakuumerte poser i sidepanelet på Golfen sin.

Samarbeidet

Han valgte å samarbeide med politiet, og ledet dem til en parkeringsplass ved Frikirken i Kristiansand der han møtte polakken (42) som skulle ha narkotikaen.

Tyskerens uforbeholdne tilståelse noen timer etter pågripelsen gir strafferabatt. Samtidig førte samarbeidet til at bestiller og mottaker ble pågrepet.

Fikk trusler

Lagmannsretten påpeker at den som gir opplysninger om internasjonal organisert kriminalitet utsetter seg for betydelig risiko. Tyskeren har forklart at han valgte å sitte isolert i varetektsfengselet, og at han har mottatt trusler som tyster i fengselsmiljøet.

Halvt års avslag

I sum gjør dette at lagmannsretten slår av et halvt år på dommen fra Kristiansand tingrett og setter straffen til tre års fengsel.

Polakken har nektet for å ha noe med saken å gjøre, men lagmannsretten opprettholder straffen på fem års fengsel.

Retten gir begge et ikke ubetydelig fradrag på grunn av amfetaminets lave styrkegrad. For polakken mener lagmannsretten at det ikke foreligger andre formildende omstendigheter.

Politiets egen film viser hvordan aksjonen der mottakeren av amfetaminet ble pågrepet på parkeringsplassen ved Frikirken i Kristiansand. Foto: Politiet