— Jeg er blant de heldige. Jeg kan bare reise hjem. Så mange andre har mistet kjære eller fått ødelagt hjem, forteller kristiansandskvinnen.

Hun var på vei opp til Annapurna basecamp, mellom Ghandruk og Sinuwa da skjelvet kom lørdag. Alt skalv. Det var en tøff opplevelse.

- Skummel opplevelse

— Når du står på et fjell som rister, føler du deg ganske liten. Det var en veldig skummel opplevelse, sier Agathe Wathne.

Helikopteret henter folk fra området ved Annapurna. Foto: Privat

Området er kjent som noe av det vakreste i hele Nepal og turen rundt Annapurna er kåret til verdens flotteste trekkingtur. Stedet ligger 20— 30 mil nordvest for Katmandu. Nå forlater Agathe Wathne stedet. Hun vil hjem.- Ødeleggelsene er ikke så store her, selv om jeg har sett noen sammenraste steinhus. Vi måtte uansett ned fra fjellene fort. Det kom helikopter og hentet mange. Noen få grupper ble igjen. Vi skal til byen Pokhara tirsdag, og håper å fly ut derfra til Katmandu og til Norge.

— Jeg håper inderlig jeg slipper å ta buss til Katmandu, gjennom et ødelagt land, forteller Wathne.

Bildet viser guider samlet i "turisthytta" i Ghorepani. De forsøker å få kontakte venner og familie i Katmandu. Foto: Privat

Mandag ettermiddag norsk tid tilbringer hun i Ghorepani. Stedet hun bor på kan sammenliknes med ei norsk turisthytte. Mange av de lokale guidene forsøker fortvilet å oppnå kontakt med familie i Katmandu for å finne ut hva som er skjedd med dem.Hun bor sammen med mange ryggsekkturister og klatrere er som alle forsøker å sende informasjon hjem og som venter på buss som kan ta dem til Pokhara.

— Venner i Pokhara forteller at den byen er lite rammet, sier Wathne.

Bekymret mamma

Hjemme har mamma Solveig Magnussen hatt tøffe dager, hun også. Datteren reiser alene verden rundt. Når jordskjelv rammer og det ikke kommer livstegn, er det en stor påkjenning.

— Heldigvis fikk hun meldt at det gikk bra med henne etter det store skjelvet. Deretter mistet hun strømmen. Vi hørte om etterskjelv og visste ingenting, før mandag, forteller Solveig Magnussen.

Agathe Wathne har reist i Indonesia, Borneo, Filippinene, Vietnam, Laos, Kambodsja, Nepal siden oktober.

— Jeg har frigjort meg fra lån og leilighet og ønsker å samle på opplevelser sier hun.

Planen var å oppleve Mount Everest også. Agathe Wathne skulle til basecamp. Den er tatt av snøskred etter skjelvet.

— Det nepalske folk må bygge opp landet sitt. De trenger mye, mye hjelp, avslutter Agathe Wathne.