brann4.jpg
Brann2.jpg Foto: Torgeir Strandberg
Alle nødetatene rykket ut da det ble meldt om brann i gamle Agder Teater. Det viste seg å være noen gutter som hadde forsøkt å sette fyr i bakgården, men mislyktes. Foto: Torgeir Strandberg

To gutter og en ung mann er tatt med inn til politistasjonen etter å ha forsøkt å tent på bygget ved siden av gamle Agder Teater.

— To av de som pågrepet er 17, den siste er 18 år, det opplyser politiets operasjonsleder, Lars Hyberg.

— De er nå tatt med til politistasjonen. De to som er under 18 blir overlatt til barnevernet, han over blir holdt på stasjonen, sier Hyberg videre.

Politiet opplyser overfor Fædrelandsvennen at 18-åringen trolig blir sittende på politistasjonen over natta.

Melding om brann

Ved 19.15-tiden fikk nødetatene melding om en brann i gamle Agder Teater. Da nødetatene var på stedet fant de spor av at en bakdør på et hus like ved siden av teater var forsøkt påtent.

— De har forsøkt å tenne fyr på bakdøra. Forsøket har gjort at brannalarmen har gått, og det ser ut til at de har stukket da brannalarmen gikk, sier brannvesenets utrykningsleder, Vidar Ekse.

Det er brannskader på døren, men Ekse sier skadene er små.

Brannvesenet tok seg inn både i teaterbygningen og i nabobygningen i Kongens gate.

Stakk fra stedet

Politiet meldte at en person ble observert på vei bort fra stedet etter å ha hoppet ut av et vindu.

Klokken 19.40 har politiet pågrepet tre unge gutter.

— Foreløpig har vi kontroll på fire unge gutter som kan knyttes til stedet og området rundt. En av dem er observert da han hoppet ut av et vindu. Han løp fra stedet sammen med tre andre. Etterforskningen vil vise om de har stått bak branntilløpet, sier operasjonslederen.

Ukjent sammenheng

Like før klokken 18 meldte politiet om fire ungdommer som hadde kommet seg inn på bakrommet og inn på lageret til Hos Naboen i Kristiansand.

Operasjonsleder Hyberg sier han ikke kjenner til noen sammenheng her.