— Jeg synes sesongstarten har vært litt «humpete». Vi har tatt de poengene vi skulle ta, men det kunne gjerne vært finere spill og særlig forsvarsspillet kunne vært bedre, oppsummerer Kristine Lunde-Borgersen.

35-åringen har vært med på å dominere norsk og interenasjonal håndball i en årrekke, men nå nyter hun en mer anonym tilværelse som Vipers' assistenttrener. Da Vipers torsdag skulle ut i sesongens aller første ordentlige test, ble det etter en brukbar første omgang klart at laget fortsatt har mye å jobbe med. Glassverket vant 31-24.

— Det er klart når vi går for medalje, skal vi ikke tape med sju mål. Første omgang var grei, men vi mistet det på slutten da Glassverket var veldig gode, sier Lunde-Borgersen.

Fire nye i midtforsvaret

Selv om hun innrømmer at det kribler i beina etter å spille, trives hun i sin nye rolle. Men fra sitt perspektiv på benken ser hun, slik også hovedtrener Gunnar Pettersen har påpekt, at Vipers har mye å jobbe med i forsvar. I midtforsvaret mot Glassverket sto Vipers i starten med Marta Tomac, Ulrika Olsson, Mathilde Kristensen og Mona Bruskeland, en kvartett som alle var nye foran denne sesongen.

Generelt må vi ta litt mer kommando. Vi må ta styringen, og vi må bli litt tryggere på hverandre.

— Mange nye spillere er alltid en utfordring, og derfor kommer vi til å jobbe hardt med forsvaret i hele år. Det gjelder å finne de riktige knappene å trykke på, og det er ikke gjort i løpet av en sommer, sier den tidligere landslagspilleren.

— Har Vipers tatt seg vann over hodet når målet er medalje?

— Ikke i det hele tatt, men det er flere enn oss som vil ha medalje. Og når man setter seg mål, skal det være slik at man må kjempe for det.

- Ta mer kommando

— Hva er det viktigste som skal til?

— Generelt må vi ta litt mer kommando. Vi må ta styringen, og vi må bli litt tryggere på hverandre.

Tendensen så vi alt mot Sola. Selv om vi vant med ni mål, slapp vi hele 57 skudd forbi forsvaret, og det var et signal om at det var noe å ta tak i.

— Er det mye som mangler?

— Nei, glimtvis får vi det til allerede selv det var dårlig mot Glassverket. Men det er mange jevne lag og det kommer til å variere for mange. Men det er klart at vi må spille på topp for at medalje skal være innen rekkevidde.

- Så tendensen mot Sola

Gunnar Pettersen påpeker at Vipers etter hvert flyttet Karin Weigelt inn i midtforsvaret, og slik sett var det hovedsakelig bare tre av fire som var nye mot Glassverket.

— Forsvaret var veldig bra i oppkjøringen, men har egentlig falt etter hvert. Tendensen så vi alt mot Sola. Selv om vi vant med ni mål, slapp vi hele 57 skudd forbi forsvaret, og det var et signal om at det var noe å ta tak i.

— Hvordan vurderer du målet om medalje i forhold til det dere har levert til nå?

— Først må vi få orden på forsvaret. Dessuten er det en forutsetning at vi holder oss skadefrie. I så fall kan det fortsatt gå, sier 60-åringen.

Glassverket-trener Geir Oustorp, som var «strålende fornøyd» med sitt lag mot Vipers, mener graviditeten til Thorey Rosa Stefansdottir og Sanne Bak Pedersen spiller Vipers et puss.

— Hvis to av mine beste kantspillerne ble gravide rett før sesongstart, hadde jeg også revet meg i håret. De må nok ha en venstrehendt spiller inn slik at de slipper å flytte Karin Weigelt ut på kanten. Det er slik jeg ser det deres største utfordring, mener Oustorp.