— Berømmelse til politiet. Jeg er virkelig imponert over arbeidet de gjorde, sier bileieren som fikk bilen sin tilbake før han hadde rukket snu seg. Like hel som da den forsvant.

53 minutter

Klokken 17.09 varslet han politiet om at bilen hans, en sølvgrå Honda CR-V, var stjålet i Songdalen.

53 minutter senere, klokken 18.02 ble hans varslet om at bilen var funnet. Da hadde politiet stoppet fire personer i den stjålne bilen i Vennesla, tre menn på 18, 19 og 31 år, samt en kvinne på 18. De fire ble pågrepet uten dramatikk på fylkesvei 405, opplyser politiet.

Nappet nøkkelen

De fire tyvene skal etter det politiet har fått vite, ha gått rundt og kjent på dører til de fant én som var åpen. Der har de gått inn i gangen, der bilnøkkelen lå.

Så har de dratt av gårde til Vennesla.

— Jeg vet jo at mange synes det er vanskelig å ha døra låst hele tiden, med unger som løper ut og inn og alt med seg. Det er ikke unormalt. Men jeg vil gjerne oppfordre folk til ikke å legge bilnøklene på "telefonbordet" i gangen, sier operasjonsleder Øyvind Andersen i Agder politidisitrikt.

— Det er dette de er eksperter på, en del i ungdommer i spesielle miljøer. Og det skal ha skjedd i dette tilfellet, forteller han.

Tatt i hasjrus

— Hvordan klarte dere å ta dem så raskt?

— Patruljene fikk beskjed om bil og registreringsnummer, så de var på utkikk etter bilen. En patrulje som kjørte til Vennesla så bilen komme rett imot dem ved Kvarstein. De snudde og kjørte etter. De hadde en bil mellom seg og den stjålne bilen, og fulgte rolig etter en stund. Ved kvarstein satte de på blålys og signaliserte at de skulle stoppe. Det gjorde de uten dramatikk, forteller Andersen.

I bilen fant politiet en hasjpipe.

— De tre mennene i bilen innrømmet å ha kjørt bilen på skift. De erkjente også å ha inntatt noe hasj, så de er sendt til legevakt for utvidet prøve, opplyser operasjonsleder Øyvind Andersen.