80 dagers fengsel for chattemeldinger

En 43-åring er dømt til 80 dagers ubetinget fengsel for å ha sendt ekskona truende chattemeldinger.

Publisert

KRISTIANSAND: Det var 1. januar i år at den Kristiansand-bosatte mannen truet sin tidligere ektefelle på chatteprogrammet «Viber». Der skrev han blant annet at hun var en hore og truet med å drepe henne. Tilsvarende trusler ble også fremsatt over telefon.

Sjalu

Bakgrunnen for truslene var at 43-åringen hadde fått høre at hans tidligere ektefelle et par måneder tidligere hadde hatt middagsbesøk av en annen mann. Han beskyldte henne for å ha innledet forhold til denne mannen, noe han ikke aksepterte.

Tidligere voldsdømt

Mannen er to ganger tidligere dømt til henholdsvis et halvt år og to år og ni måneders fengsel for vold og trusler mot både ekskona og to av deres felles barn. Ved en anledning brøt han seg inn i huset deres med øks. Han er flere ganger ilagt besøksforbud, og den tidligere ektefellen har i perioder gått med voldsalarm.

15.000 kroner i bot

At mannen tidligere har utøvet vold og truet familiemedlemmer, ble av Lister tingrett vurdert som straffeskjerpende. I tillegg til den ubetingete fengselsstraffen, ble 43-åringen dømt til å betale ekskona 15.000 kroner i erstatning. Han må også ut med 3000 kroner i saksomkostninger.

Publisert