KRISTIANSAND: Da mannskaper fra Kristiansandsregionen brann og redning kom fram var den ene enderekkehusleiligheten i Slettheiveien 70 fullstendig overtent.

Leiligheten som stod i brann var for tiden ubebodd, mens beboerne i de tre andre leilighetene i rekken ble evakuert og innlosjert på hotell. Det ble fram til morgentimene drevet etterslukking på stedet.

Alle nødetatene rykket ut til rekkehusbrannen i Slettheiveien. Foto: 03811-tipser

Leiligheten som brant skal ha ligget ute for salg og skulle leies ut. I løpet av natten bekreftet eieren overfor politiet at det ikke skulle ha oppholdt seg personer der.

11 personer evakuert

Til sammen ble 11 personer, både voksne og barn, evakuert fra de tre naboleilighetene. Ifølge operasjonsleder Martin Ugland i Agder politidistrikt skal de, forholdene tatt i betraktning, ha vært med godt mot.

– Det er alltid skummelt når det oppstår brann om natten, men det gikk heldigvis greit med alle beboerne, sier operasjonsleder Martin Ugland i Agder politidistrikt.

Alle de evakuerte ble innlosjert på Hotell Norge i Kristiansand sentrum. Kommunens kriseteam ble rutinemessig varslet, og vil følge opp de berørte beboerne som i all hast måtte rømme fra husene sine.

Naboleiligheten fikk også brannskader, da flammene slo gjennom veggen. De to siste leilighetene i rekken fikk røykskader.

Før brannvesenet fikk kontroll på brannen, flyttet også beboerne i den nærmeste leiligheten i naborekken midlertidig over til en nabo. Det skal ikke ha vært fare for at brannen spredte seg til andre boliger enn de fire rekkehusleilighetene.

Både brann, politi og ambulanse rykket ut med store mannskaper.

Endeleiligheten ble totalt utbrent, mens naboleiligheten fikk brannskader og de to siste røykskader. Foto: Torbjørn Witzøe