AGDER/LYNGDAL: – Vår hypotese er at mannen har falt i vannet, sier Knut Odde, operasjonsleder ved Agder politidistrikt, til Fædrelandsvennen.

Torsdag morgen opplyser Agder politidistrikt at det er startet søk etter en savnet mann i 60-årene i Lyngdal.

Mannen ble meldt savnet 22. februar.

– Basert på opplysninger vi har fått inn, har vi nå iverksatt et grundig søk i indre del av fjorden her, sier politiets innsatsleder på stedet, Patrick Vollen.

Politiets innsatsleder Patrick Vollen. Foto: Torbjørn Witzøe

Observert i båthavn

Det var den savnedes familie som meldte ham savnet.

Operasjonsleder Odde sier at den siste observasjonen av den savnede var i Agnefest båthavn 17. februar. Overvåkingskamera fanget opp mannen.

– Han ble sist sett i sin egen båt ved bryggeanlegget, opplyser Odde.

Båten, en seilbåt, ligger nå fortøyd ved brygga.

Bilder fra overvåkingskameraet viser det politiet mener er den savnede i det han går utover på brygga. Han var da kledd i lyse bukser og mørk overdel. Han er ikke fanget opp på kamera etter dette.

Et av kameraene som overvåker Agnefest båthavn. Foto: Torbjørn Witzøe

Sonar og dykkere

Torsdag skal mannskaper søke etter den savnede innerst i Rosfjorden.

– Agnefest båthavn er utgangspunktet for søket. Det skal benyttes dykkere og sonar. Mannskap fra Røde Kors skal gjøre overflatesøk og strandsøk i det aktuelle området, forklarer Odde.

Nødetatene har Agnefest båthavn som utgangspunktet for søket etter mannen. Foto: Torbjørn Witzøe

– Dere søker altså etter en antatt omkommet?

– Ja, det ligger i kortene, i og med at vi søker i og under vann. Mannens familie er innforstått med dette, sier Odde, som oppfordrer publikum til å ringe politiet om de har gjort observasjoner knyttet til saken som kan være interesse.

Usikker på strømforhold

Innsatsleder Patrick Vollen forteller at det er fem personer fra Røde Kors’ sjøredningsgruppe som søker i området, sammen med et firma som søker med sonar. Denne kan se 30 meter til begge sider under vann.

Saken fortsetter under bildene.

Fra denne båten søker et firma på oppdrag fra politiet med sonar under vann etter den savnede. Foto: Torbjørn Witzøe
Røde Kors undersøker torsdag samtlige båter i Agnefest båhavn. Foto: Torbjørn Witzøe
Det ble benyttet vannkikkerter i letingen etter den savnede i småbåthavnen. Foto: Torbjørn Witzøe

– I dag er vi heldige med været. Det er god sikt og stille i vannet. Planen er å holde på til klokka 16 i dag, om nødvendig. Deretter vil vi vurdere om vi skal starte opp igjen i morgen også, sier Patrick Vollen.

Innsatslederen opplyser at det som er utfordrende er at man ikke har kjennskap til hvordan strømforholdene har vært i område i perioden etter at mannen ble savnet.

Sterke strømninger

Ifølge lokalkjente personer Fædrelandsvennen har snakket med, er det sterk strømninger i fjorden, både utover og innover.

I området rundt småbåthavna skal det være om lag 30 meter dypt. Litt lenger ute i fjorden er det opp mot 150 meter dypt, ifølge lokalkjente.

I tillegg til søk under vann, har Røde Kors fått i oppgave å undersøke alle båtene som ligger i Agnefest båthavn.

Ved 12.30-tida torsdag opplyser innsatsleder Vollen at politiet er 90 prosent sikre på at mannen ikke er i selve båthavna. Men for sikkerhets skyld letes det videre med vannkikkert.

Videre søk foregår i hele fjorden, særlig i østenden mot Skomrak.

Drone vil også bli satt inn i søket.