KRISTIANSAND: Politiet fikk inn en melding om at utslippet kunne stamme fra et uhell ved Felleskjøpets lokaler på Havnevika. Fettet ligner i konsistens og utseende på "avføringen" som har drevet inn langs kysten.

— Vi har akkurat hatt beredskapmøte nå, og vi skal ta egne prøver for å finne ut om det er noen mulighet for at det kan stamme fra oss, sier Tove Rasmussen kommunikasjon direktør for Felleskjøpet Rogaland Agder.

Men Rasmussen har liten tro på at et uheldig utslipp i så stor mengde kan komme fra dem. Uhellet det skal være snakk om skjedde når en transportør skulle fylle over fettet i en av felleskjøpets tanker, og omtrent 500 liter kom på avveie. Men fettet stivnet i sluket, så lite kan ha havnet i vannet. Sluket måtte sprenges opp, og derfor kom noe på avveie i Felleskjøpets områder igår.

Miljøvernenheten sendte idag prøver av fettet til analyse, og de sjekkes nå for E.coli-bakterier. Den bakterien fant de i prøvene fra utslippet, og finnes samme bakterie i dyrefettet er politiet et langt skritt nærmere løsning.

— I første omgang er sjekker vi for E.coli, men vi analyserer muligens videre på for eksempel fettstoffer for å sammenligne, sier leder av miljøvernenheten Øystein Holvik.

Dyrefettet brukes til produksjon av dyrefor, og er ikke helseskadelig. Holvik tror heller ikke at det kan skade miljøet i sjøen.

— Det er ikke særlig appetittlig, men det er bedre enn kloakkutslipp, sier Holvik.