KRISTIANSAND: Mannen var ansatt som regnskapsansvarlig i et firma i Kristiansand. Gjennom flere år utnyttet han sin posisjon slik at han klarte å underslå en million kroner. Mannen erkjente forholdet og har fått tilståelsesdom i retten.

Tingrettsdommer Lillian Skranefjell skriver i dommen at i straffeskjerpende retning vises det til at forholdet har pågått over flere år og gjelder et stort beløp.

«Siktede har utnyttet sin stilling og den særlige tillit som fulgte med vervet som regnskapsfører med disposisjonsrett over selskapets konti. Forholdet har vært vanskelig for fornærmede å oppdage fordi siktede har utnyttet sin spesielle kunnskap om dårlige faktureringsrutiner fra samarbeidspartnere i utlandet. De uriktige bilagene er gått inn i regnskapet og blitt regnskapsført. Pengene har gått til vanlig forbruk for siktede», skriver retten.

I tingretten er den domfelte dømt til å tilbakebetale sin arbeidsgiver cirka en million kroner. Han er også fradømt retten til å drive selvstendig regnskaps— eller revisjonsvirksomhet i en periode på fem år.

Den domfelte er tidligere straffet med seks måneders fengsel for overtredelse av pornografibestemmelsen i straffeloven.