VENNESLA: — Jeg har ingenting å skjule. Vi har ingenting å skjule. Grunnen til at jeg var mot for en uke siden, var fordi vi trengte tid til finne eksterne folk til denne jobben, sa pastor Gunnar Jeppestøl etter at menighetsmøtet med 400 – 500 fremmøtte var ferdig klokka 22 onsdag kveld.

– Det er viktig å gå gjennom denne frustrasjonen helt til bunns. Og alle som har noe de vil si skal bli trodd på sine historier og bli tatt på alvor, sier Jeppestøl.

Gruppen av eksterne granskere består av Åge Åleskjær i Oslo Kristne Senter, Arnfinn Clemetsen i Karisma menighet i Stavanger og Lars Agnar Rosten i Filadelfia Kristiansand.

Ledelsen i ro I tillegg skal de tre som ledet an i oppgjøret mot Jeppestøl være med som kontaktpersoner. Dette er Kristen Larsen, Sigbjørn Rygg og Anne Beate Vetrhus. Wenche Aslaksen fra menigheten skal også med.

Ledelsen selv vil holde seg i bakgrunnen og kun delta når granskerne ber dem.

Kristen Larsen er meget fornøyd med resultatet av menighetsmøtet onsdag kveld.

— Vi gikk ikke for fort fram på møtet for en uke siden. Vi måtte sjokkere for å oppnå det vi nå har oppnådd. Dette er bra, sa han.Men Larsen forlanger at det også kommer næringslivsfolk inn i granskingsgruppen for å balansere.

— Det er greit. Åndsfylte næringslivsfolk er flott, svarer Jeppestøl.

DETTE SKAL GRANSKES:

  • Hva har skjedd i menigheten de siste årene.

  • Hvordan er konflikter håndtert og hvorfor så mange lø nnede og ulønnede medarbeidere sluttet?

  • Hvorfor er det så dårlig oppslutning om møtene? Menigheten har over 1000 medlemmer, men bare rundt 150 er på mø ter jevnlig.

  • Undersøke om dagens organisering av menigheten er riktig, og foreslå endringer.

  • Undersøke om menighetens vedtekter er blitt fulgt de siste å rene og om vedtektene må endres.

– Er ikke dette et nederlag for deg som pastor, Gunnar Jeppestøl?

– Nei, nå skal vi lytte og se om noe kunne vært gjort annerledes. Hvis feil er skjedd, skal vi endre så vi kan gå videre samlet, sier han. Jeppestøl sier Åleskjær er en mann han har tiltro til og at han har stor integritet.

Orket ikke

Kristen Larsen sier han rett og slett sluttet å gå i Filadelfia Vennesla og begynte i OKS for å bevare hjertet hos Gud, så store har problemene vært.

— Det har vært veldig mye, og det må ryddes opp. Mange har vonde opplevelser. Blant annet har Jeppestøl vært altfor lite til

stede, sier han. Jeppestøl innrømmer at all kritikken har sjokkert ham.

Han varsler også at han kommer til å trekke seg som leder av Pinsevennenes nasjonale lederråd neste år.

Kristen Larsen og Gunnar Jeppestøl møtte pressen sammen i går. Larsen sa at det var første gang på meget lenge de snakket sammen.

27. juni skal granskingsrapporten overleveres på et nytt menighetsmøte.