LISTER: — Det er med stor glede vi mottar meldingen, uttaler fylkesleder og nestleder i Vest-Agder Arbeiderparti, Berit Kittelsen og Trond Henry Blattmann i en pressemelding.

Vest-Agder Arbeiderparti har vært sterkt engasjerte i saken. De har ved flere anledninger anmodet statsråd Sylvia Brustad om ikke å flytte Flekkefjord sykehus vestover til Helse Vest. I dag fikk de gladmeldingen fra Brustad om at sykehuset forblir i helseregion Sørøst.

Brustad beroliger

— Vi setter stor pris på at innbyggerne er engasjerte, og vi håper befolkningen i randsonene nå er beroliget, sier Brustad.

— Vedtaket innebefatter at tilbudene ved Sørlandets sykehus HF ikke blir svekket, noe vi er meget opptatt av, sier Kittelsen.

Arbeiderpartiet har kjempet sammen med LO i Vest-Agder, Lister og Kvinesdal i denne saken. Stortingsrepresentant Rolf Terje Klungland roser regjeringen for å lytte til det lokale engasjementet. Arbeiderpartiets politikere i Lister-kommunene er også svært tilfreds.

— Dette gir Flekkefjord sykehus ro og den tryggheten de trenger, sier gruppeleder i Kvinesdal AP, og ansatt ved Flekkefjord sykehus, Trine Nilsen Klungland.

Fagpolitisk seier

Leder i LO i Kvinesdal, Nils Harald Rennestraum, ser på vedtaket som en fagpolitisk seier.

— For Kvinesdal er det viktig at sykehuset opprettholdes med alle de oppgaver de har i dag. Dette løses best ved at Flekkefjord sykehus forblir i Helse Sør-Øst, sier ordfører i Kvinesdal, og nestleder i Listerrådet, Odd Omland.