Den 37 år gamle mannen fra Porsgrunn ble i februar dømt til syv års fengsel i Skien og Porsgrunn tingrett for å ha medvirket til å innføre 64 kilo hasj som ble dumpet i sjøen fra danskeferja, overdragelse av to kilo hasj til en annen mann, samt befatning med et parti på 37 kilo hasj som kom til Grenland fra Oslo i fjor, skriver avisen Varden.

Mannen mente imidlertid han var uskyldig, og anket saken til Agder lagmannsrett der den nå er til behandling. Få dager før behandlingen i lagmannsretten, innrømmet imidlertid mannen å ha hatt en rolle i de to store hasjsakene.

37-åringens forsvarer Morten Furuholmen mener imidlertid at porsgrunnsmannen bør få lavere straff fordi hasjen var "dårlig". Han påpekte i sin prosedyre at 27 av de 37 kiloene med hasj var så svak at det ikke går an å ruse seg på det. Dette var antakelig fordi hasjen hadde gått ut på dato, eller at partiet kom fra en "dårlig" avling, ifølge Varden.

— Min klient hadde ingen stor rolle, vi har hørt at opplegget ville blitt gjennomført helt uavhengig av ham, sa forsvarer Furuholmen i lagmannsretten.

Nå gjenstår det å se om Agder lagmannsrett mener "dårlig" hasj er god nok grunn til å få lavere straff.