— I år har jeg blitt nødt til å annonsere på Finn.no, det er første gang, sier Geir Andreassen fra Kristiansand Ferieleiligheter. Han har 40 av 70 leiligheter ledige, mens det vanligvis er fullbooket på denne tiden.

— Jeg tror nok folk bare er litt seine i år, men det blir spennende å se om det fortsatt er noen ledige plasser under festivalen. I så fall blir det historisk, sier Andreassen. Han tror at en stor del av årsaken er at festivalprogrammet har kommet seint.

Stadig ledig

Også på Centrum Motel, Kristiansand Vandrerhjem Tangen, Roligheden Apartements og Kristiansand Sommerleiligheter har det vært merkbar nedgang og stadig noe ledig under Quarten.

— Det har vært en god del dårligere i år, mindre telefoner og mindre trykk, sier Dagfinn Solbakken fra Kristiansand Sommerleiligheter. Likevel regner han med at det blir fullt.

Tror du det er på grunn av konkurransen med Hove-festivalen?

— Det er vel det mest logiske det, i tillegg til at det datoen er flytta, sier Solbakken.

Fulle hoteller

På Clarion Hotel Ernst er det derimot fullbooket.

— Vi har fullt hus og ventelister som vanlig vi, men vi samarbeider med Quart og har få ledige plasser til den jevne Quart-gjenger, sier Hilde Mortensen hotellsjef ved Clarion Hotell Ernst.

Det samme gjelder de fleste av hotellene i sentrum, som Thon Hotell og Hotell Norge Rica Partnerhotel. Men Comfort Hotel Skagerak har for første gang i år ikke samme type avtale.

— Normalt sett så pleier vi å ha en del som jobber under Quarten her, men ikke i år. Så derfor har vi fortsatt noen ledige plasser noen dager, sier Ann Margeret Olsen ved Comfort Hotel Skagerak