SONGDALEN: Lydloggen fra avdøde Elin Laursens utløste voldsalarm, kan skjerpe siktelsen mot 26-åringen som er siktet for å ha knivdrept henne. Nå renses den hos Kripos.

– Det er en del støy på båndet, som vi har sendt til Kripos. Der vil de vaske eller filtrere vekk støyen. Vi hører både avdøde, siktede og operatøren hos politiet på lydloggen, men vi ønsker den i best mulig teknisk stand, sier politiadvokat Arne Kjønstad i Agder politidistrikt.

Ba for sitt liv

Ifølge VG be Laursen for sitt liv i minuttene før hun blir drept i boligen hennes på Nodeland.

«Ikke drep meg, du dreper meg!», er noe av innholdet i opptaket av den mobile voldsalarmen. «Jeg vil ha deg tilbake!», skal politiet ha hørt at 26-åringen ropte.

26-åringen var ilagt besøksforbud mot henne etter flere tilfeller av vold da forholdet mellom dem tok slutt i januar. Mannen har helt siden pågripelsen drapsdagen 30. mars vært siktet for forsettlig drap på sin ekskjæreste.

– Innholdet i lydloggen kan være avgjørende for om vi utvider siktelsen mot ham fra forsettlig til overlagt drap, sier politiadvokat Arne Kjønstad.

Fengslingsmøte

Fredag er det nytt fengslingsmøte for 26-åringen. Torsdag var det uvisst om han møter selv. Han har ikke vært i psykisk stand til å la seg avhøre siden drapshelgen.

Avdøde Elin Laursen holdt inne knappen på voldsalarmen de få sekundene som skal til for å opprette kontakt med politiet. All lyd fra de dramatiske minuttene denne fredags ettermiddagen er lagret hos politiet.

Voldsalarmen reddet ikke livet hennes, slik hensikten er. Men den vil bidra som et sterkt bevis i saken mot ham som er siktet for å ha tatt livet hennes.

En Frp-politikeren ble nylig dømt for drapet på sin 46 år gamle kone på Gjøvik i november i fjor. Også der var lydloggen fra voldsalarmen et avgjørende og fellende bevis, som ble avspilt i rettssaken mot ham.