LILLESAND: Etter 15 år med klager krever han svar og handling fra Lillesand kommune.

— Det er så prekært at jeg er redd det skal ødelegge hele eiendommen. Det er like før jeg går til rettssak mot kommunen. Det sier Olav Berthelsen. Han har klaget på problemer med overvann på eiendommen sin siden 1989. Og siden har det bare forverret seg. Kjelleren oversvømmes hver gang det regner.

— Det begynte for 18 år siden. Da gjorde de noe steingalt i forbindelse med utbyggingen av en del nye hus i Kirkekleiva. Da ble geografien ødelagt, sier Berthelsen. Familien har bodd i huset siden årsskiftet 1969/70, og det var ikke vannproblemer før utbyggingen skjedde. - Da begynte jeg å klage, men har aldri fått et svar.

Berthelsens opprinnelig klage til Fylkesmannen ble liggende der i over fem år. I 1995 ble klagen returnert til Lillesand kommune.

— Kommunen har så "forlagt" saken i mer enn 10 år, sier tidligere Norton-direktør Berthelsen.

Han har brukt 50.000 kroner på å drenere området for å ta unna overvannet. Det gikk noenlunde bra, inntil for et par år siden.

— Etter at de siste husene ble ferdige, svømmer det over bare det kommer en regnbøye, sier Berthelsen. Han forlanger at Lillesand kommune tar saken alvorlig og gjør noe straks. Han vil vite hvordan overvannet fra de to nabohusene føres, og hva som er gjort for å unngå at tilsiget av naturlig overvann fra øvre deler av Kirkekleiva ikke blir ledet over hans eiendom. Tidligere ble det ledet videre ned Kirkekleiva.

Berthelsen har skrevet utallige klager og tatt initiativet til mange møter med Lillesand kommune.

— Det er fortærende, jeg får ikke svar. Jeg kunne ventet i 50 år uten at noe skjer. Det er ikke bare sendrektighet, det er rett og slett uhøflig, slår han fast. Underveis har han fått signaler om at prisen, 100.000 kroner, blir for høy for kommunen. Han fikk da vite at saken ble utsatt til 2007-budsjettet.

— Siden fikk jeg vite at kommunen nå har bestemt seg for ikke å gjøre noe i det hele tatt, men i stedet sette i gang en "juridisk betenkning".

Da rant det over for Berthelsen. Nå vurderer han å gå rettens vei.