LILLESAND: — Responsen har vært enorm! Det virker som om utrolig mange er opptatt av saken, sier Siv Isaksen.

Klar melding

I går var Siv Isaksen, Tanja R. Davidsen og Berit Skovli i full sving med å lage plakater til demonstrasjonstoget som går av stabelen i ettermiddag.

— Vi blir helt nødt til å rope høyt. Politikerne må tørre å ta langsiktige valg, skolen må på plass. Jeg håper politikerne våger å komme i dag, sier Berit Skovli som er det kommunale foreldreutvalgets representant.

De engasjerte foreldrene sparer ikke på kruttet og sender klare meldinger til politikerne i bystyret: Et flertall i bystyret har sagt ja til å bygge ny ungdomsskole, tomt på Møglestu er kjøpt og kommunen har hatt anbudsrunde der et firma har fått tilbud om oppdraget.

— Det kan ikke da komme som julekvelden på kjerringa at det må finansieres, sier Berit Skovli.

Sist uke bestemte Siv Isaksen og Tanja R. Davidsen, som begge har barn på Brentemoen skole, at de vil arrangere demonstrasjonstog for å kjempe for bygging av ny ungdomsskole. Toget går fra Brentemoen skole i ettermiddag, og det vil bli holdt appell i Rådhusparken.

— Kjempegøy hvis dette kan bidra til at det blir ny ungdomsskole, sier Siv Isaksen som oppfordrer alle til å stille i ettermiddag.

Stor usikkerhet

Usikkerheten rundt ny ungdomsskole blir stadig større, og før helgen gjorde Frp helomvending i saken. Partiet har hele tiden sagt ja til at en ny ungdomsskole må bygges, men nå vil partiet heller renovere den gamle ungdomsskolen. Frp håper å få flertall i bystyret i morgen sammen med Høyre, Venstre og Sp da skolesaken skal behandles som en del av økonomiplanen for 2007-2010. — Å renovere Lillesand ungdomsskole er å gå bakover i tid, sier det kommunale foreldreutvalgets representant.