KRISTIANSAND: Mannen som ranet Handelsbanken 30. oktober i år, er ennå ikke tatt. Politiet tror ikke at 33-åringen de nå har varetektsfengslet for Spareskillingsbanken-ranet, kan ha noe med dette å gjøre.

— Vi mistenker ikke det. Altså, vi er usikre, men det er ingenting som tilsier det, sier etterforskningsleder Geir Hansen.

Fantomtegningen politiet ga ut av mannen som ranet Handelsbanken, viser at han var mørkhudet - noe den siktede for Spareskillingsbanken-ranet ikke er.

— Det er klart at hvis fantomtegningen er riktig, er det lite som tyder på at det er denne karen her. Men det er naturlig at vi sjekker litt rundt det, sier Hansen, som sier at politiet frem til nå har konsentrert etterforskningen rundt Spareskillingsbanken-ranet.

Politiet vil for sikkerhets skyld kontakte mannens arbeidsgiver for å sjekke om han var på jobb 30. oktober da Handelsbanken-ranet skjedde.

Den siktede 33-åringen er ikke avhørt om ranet i oktober.

Mannen ble i tingretten dømt for ranet av Sparebanken Pluss i Mandal i 2004, men ble i fjor frikjent for dette i lagmannsretten. 33-åringen ventet på erstatning etter frikjennelsen, men fikk kort tid før ranet beskjed om at erstatningen ble utsatt . Dermed så han ran som eneste utvei siden han hadde gjeld å betale.