KRISTIANSAND: – Dette ser lovende ut. Første fly til Stansted er så å si fullt. Det er også godt belegg på de førstkommende avgangene, sier Anette Fosshaug.

Hun har ansvar for stasjonsavdelingene, det vil si de kjøp av flyplasstjenester som flyselskapet Norwegian gjør på hver flyplass de har ruter til.

Torsdag kveld var hun på Kjevik for å påse at aktørene selskapet samarbeider med i sørlandsbyen yter publikum den service og de tjenester som ligger i avtalen.

Spenningen torsdag var om meglingen i selskapet ville ende i streik. Da ville samtlige fly bli satt på bakken. Løsningen kom ved 18-tiden.

Etter at første tur kom vel av sted torsdag kveld, riktig nok en time forsinket, blir det tre flygninger i uken, tirsdag, torsdag og søndag.

Norwegian har lenge vært ønsket på Kjevik, og ruten til Stansted ved London har kommet i stand etter nært samarbeid mellom selskapet og aktører i landsdelen.

– Nå håper vi at reiselivsnæringen på Sørlandet lykkes med å trekke briter til landsdelen. Det er viktig at man klarer å fylle opp også i den andre enden, sier Fosshaug.

Flytiden Kjevik-Stansted er en time og 20 minutter. De reisende kan gå rett fra flyet og inn på tog som tar dem til London sentrum. Togturen tar cirka 40 minutter.