KRISTIANSAND: — Jeg opplevde at en Chevrolet Tahoo ikke ville starte ved Sola flyplass. Viking tauet den vekk fra flyplassen og fikk da start på den. Startsperren hadde låst seg flere ganger på denne type biler i nærheten av flyplasser ifølge importøren, skriver Geir Madland.

— Fjernkontrollen på min Toyota Rav 4 virker ikke på Fiskebrygga. Det skjer hver gang jeg parkerer der, men det skjer kun der, skriver en leser til fvn.no.

— Jeg har opplevd det samme 2 ganger på utsiden av Thon hotellet i Kristiansand. Ved to anledninger har bilen min ikke villet starte på grunn av startsperren i alarmen. Når bilen parkeres på utsiden av Thon hotellet, vil ikke alarmen skru seg av, og bilen nekter således å starte. Flyttes bilen 100 meter opp på torvet, er det ikke noe problem. Jeg trodde først dette var en tilfeldighet, men er nå overbevist om at det er plassen som slår ut bilen, skriver Esben fra Kristiansand.

— Jeg har opplevd det samme i Stavanger, utenfor en bankbygning. Der fikk jeg vite av folk fra Viking redningstjeneste at det skyldes et eller annet sikringssystem som banken brukte , og som satte elektronikken i bilen ut av spill, skriver Finn Jensen.

Har du opplevd lignende problemer? Fortell din historie her.

I dag fortalte Fædrelandsvennen historien om Kirkegata i Kristiansand, der konflikter i radiosignaler sannsynligvis førte til at to Landrover-biler ikke ville starte.

- Det kalles interferens. Det vil si at flere radiosendere sender på samme frekvensen og dermed ødelegger for hverandre, sier professor ved NTNU, Odd Gutteberg til fvn.no. Les mer om problemet her.

Han har ikke hørt om tilsvarende tilfeller, men er heller ikke overrasket. Det er heller ikke teknisk sjef i Toyota Norge, Jan Ove Kårbø.

— Vi vet at dette var et tema tidligere da vi hadde eksterne leverandører av nøkkelsystemet, men det er første gangen jeg hører om at det har skjedd på et av våre originale systemer. Men jeg er ikke overrasket. Bilene låses opp ved radiosignaler fra nøkkelen. Det er ikke usannsynlig at magnetiske felter og andre radiosignaler kan skape problemer, sier Kårbø til fvn.no.

— Vil det i teorien kunne skje at et helt annet radiosignal kan låse opp en bil med et moderne nøkkelsystem?

— Jeg har aldri hørt om at det har skjedd. Sannsynligheten for å treffe det samme signalet er helt utenkelig , sier Kårbø.