KRISTIANSAND: — Jeg foreslår at sykepleien opprettholdes i Kristiansand som en likeverdig utdanning med den som skal være i Grimstad, sier HiA-direktør Tor A. Aagedal.

Dermed tar han hensyn til de massive protestene som er kommet mot Brautasetutvalget sitt forslag om å legge ned sykepleien i Kristiansand og flytte den til Grimstad for å samle all sykepleierutdanning på ett sted fra 2009. Aagedal har hatt samtaler med alle berørte parter, og legger fram forslag til en helt ny modell for sykepleien og de andre helsefagene. Forslaget skal diskuteres på HiAs styremøte kommende mandag.

Drives i Kristiansand, styres fra Grimstad - Jeg foreslår at sykepleierstudiet i Kristiansand skal fortsette med samme antall studenter og ansatte, men det skal styres fra Grimstad, sier Aagedal. Han opprettholder sykepleien i Kristiansand dels av historiske grunner, dels av markedsmessige årsaker. Langt flere ungdommer ønsker å studere sykepleie i Kristiansand enn i Arendal. Fra og med studieåret 2009 flyttes sykepleien fra Arendal til Grimstad.

- Tvangsflytter ikke I dag er det ca. 130 studenter på hvert studieår i Kristiansand og i Arendal. 29 ansatte jobber på sykepleierstudiet i Kristiansand, og 23 i Arendal.

— Vi vil ikke tvangsflytte noen ansatte, men ved nyrekruttering vil vi legge vekt på kompetansen til søkerne ut fra hvilken fagprofil vi ønsker å bygge opp på de to studiestedene, sier Aagdedal.

Blir i Grimstad

Som en følge av at Aagedal ikke flytter sykepleierstudentene fra Kristiansand, vil han heller ikke flytte 400 lærer- og økonomistudenter motsatt vei, fra Grimstad til Kristiansand, slik Brautasetutvalget foreslo. Årsaken er at det ikke er plass til studentene i Kristiansand, og at Campus Grimstad, som vil få plass til 2500 studenter, trenger dem.