KRISTIANSAND: Gutten var ute på tur med sin pleier da en ungdomsgjeng ifølge politiet helt uprovosert angrep ham.

— En av ungdommene kom plutselig bort og slo til gutten i ansiktet med knyttet hand, sier operasjonsleder Arne Arnesen ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Episoden fant sted i nærheten av Spesialsykehuset for rehabilitering på Kongsgård, hvor gutten er pasient. Den kvinnelige pleieren og gutten klarte å komme seg inn på sykehuset etter overfallet, mens to av ungdommene fulgte etter.

Knuste rute

De skal deretter ha oppført seg truende overfor personalet ved sykehuset.

— Ungdommene sparket inn døren og knuste en rute ved hovedinngangen til sykehuset. De oppførte seg på en slik måte at betjeningen ble redd, sier Arnesen.

Politiet fikk melding om hendelsen like før klokken 20. Kort tid etter pågrep en politipatrulje to menn på 18 og 19 år. Mennene, som er hjemmehørende i Kristiansand, skal være de to som knuste ruten på sykehuset, men politiet er usikre på om det er de samme som stod bak volden mot gutten.

— Vi vil ta kontakt med sykepleieren som var med gutten for eventuelt å få pekt ut vedkommende, sier operasjonsleder Arnesen.

I arresten

18-åringen og 19-åringen er innbrakt til Kristiansand politistasjon og blir sittende i varetekt inntil videre. De er av norsk opprinnelse. Ifølge Arnesen vil de bli avhørt så fort som mulig.

Det er foreløpig uklart hvor mange ungdommer som befant seg i gjengen da overfallet skjedde. Voldsepisoden har etter det fvn.no kjenner til sjokkert både personalet ved sykehuset og polititjenestemenn.

— Det er en stygg sak. De går løs på noen som ikke kan ta igjen, sier Arnesen.