KRISTIANSAND: For mange er 1. nyttårsdag siste dag i juleferien. Det betyr stor trafikk på hovedfartsårene i landsdelen.

— På E 18 og E 39 er det bart, vått og stedvis snøslaps. Jeg råder bilister til å være godt skodd og ta det med ro, sier vaktoperatør Jan Erik Lundh ved Veitrafikksentralen i Porsgrunn.

På strekningen mellom Mandal og grensen til Aust-Agder kan det flere steder ligge flere centimeter med snøslaps i veibanen. Også på riksvei 9 mellom Kristiansand og Hægeland kan våt snø skape farlige kjøreforhold. Det samme gjelder fra Vest-Agder grense til Ose.

E 18 i Aust-Agder skal ifølge Statens vegvesen være bar. På E 39 vestover fra Mandal til Stavanger kan det derimot være fare for glatte partier.

— Etterhvert som trafikken øker på hovedveiene vil nok mye av snøslapsen forsvinne. Men på sideveiene kan det være verre, sier Lundh.

Foreløpig har trafikken gått som normalt i landsdelen, og få trafikanter har meldt fra om vanskelige kjøreforhold. Det beroliger operatørene på Veitrafikksentralen, som til tross for snøslapsen mener kjøreforholdene skal være rimelig gode på årets første dag.

— Vi har ikke fått mange klager fra Agder. Det gir oss en god pekepinn på hvordan forholdene er, sier Lundh.

Sjekk Fædrelandsvennens trafikksider her. Webkamera fra andre steder på Agder finner du her.