VENNESLA: — Jeg synes at jeg nå har fått markert hva jeg mener. Det har aldri vært meningen at dette skulle gå ut over allmennheten, sier Sveinung Stormo.

Torsdag forrige uke ga han beskjed om at løypene som går over hans eiendom ikke skulle kjøres opp. Til sammen 450 meter. Det gjorde han i protest mot en kommune som han mener oppfører seg smålig overfor grunneierne i området. Blant annet ved å ilegge folk på Drivenes eiendomsskatt.

— Men dette har ikke bare dreid seg om eiendomsskatt. Det var eiendomsskatten som fikk begeret til å flyte over, sier Stormo.

Enige

Fædrelandsvennen møtte Stormo i går kveld. Da var han nettopp ferdig med å forhandle med Oddvar Robstad og Svein Robstad, begge fra løypekomiteen i Vennesla.

Stormo forteller at han lenge har vært provosert over gebyr- og skattepolitikken til Vennesla kommune. Selv ble han tilbudt 230 kroner i året fra kommunen for å stille sitt 450 meter lange stykke til disposisjon.

Det mener han er for dårlig.

— Jeg ville i det minste hatt en krone for meteren, men det gikk ikke kommunen med på.

Dermed har han nektet å inngå kontrakt med kommunen om oppkjøring av løyper. Like vel har løypemannskapet fått lov å kjøre over eiendommen hans. Helt fram til forrige torsdag.

— Hvis de nå skal ha eiendomsskatt på skogen min i tillegg, så må jeg i det minste ha en inntekt på den. Men det jeg blir tilbudt er altså 230 kroner, sier Stormo

Selv om alle skiløpere kan gå hvor de vil i utmarka, er løypene de går i kjørt opp med grunneiers tillatelse.

Grunneierne har også lov å kjøre i løypetraseene med traktor på vinteren for å hente ut tømmer.

— Men du kan jo tenke deg hvor rasende skiløperne hadde vært hvis jeg plutselig kom med traktoren der til helga. Så det gjør jeg ikke.

Stormo mener han dermed har gitt fra seg så mye til kommunen at han burde bli tilbudt mer tilbake enn 230 kroner.

— Men nå synes jeg at jeg har fått markert hva jeg mener om det. Og jeg håper folk skjønner at det tross alt er grunneier med veirett i dette området.

Tråkker i dag

I dag drar Svein Robstad ut med tråkkemaskinen for å gjøre klar løypa

— Det blir bra. Da har vi nytråkkede løyper til helga og det ser ut til å bli en veldig flott helg, sier han.

Stormo har også merket at han er grunneier i et populært skiområde.

— Jeg fikk en tekstmelding fra en ute i Søgne. «Betal eiendomsskatten din med glede og la folk bruke den store skogen din» sto det i den.