ARENDAL: — Skal Norge arrangere et løp neste år, så synes jeg det definitivt skal være i Arendal. Jeg har vanskelig for å tenke meg noe annet, enn at det blir Arendal hvis byen vil, sier svenske Per Benson fra det internasjonale båtsportforbundet Union Internationale Motonautique (UIM) til P4. Formann i Norwegian Gran Prix Commitee, Terje Tellefsen er godt fornøyd med helgens arrangement. Han tror det er store sjanser for at båtsportens Formel 1 vil være på plass i Arendal også neste sommer.

– Dette har jeg veldig stor tro på. Det er selvfølgelig en del ting som må falle på plass. En ting er økonomien, men på den tekniske gjennomføringen av løpet har vi fått full pott, sier Tellefsen til fvn.no.

Forrige gang Arendal arrangerte VM-runde var i 2001. Comebacket som VM-by er å regne som en test, i løpet av høsten vil UIM ta en endelig avgjørelse.

– I løpet av et par måneder vil vi få klare indikasjoner på om vi får runden eller ikke. Det vil da være snakk om fem års avtale, sier Tellefsen.

Gjelsten fornøyd

Regjerende verdensmester og leder av sammendraget norske Bjørn Rune Gjelsten har også stor tro på at Sørlandsbyen vil bli fast arrangør av VM-runder.

— Jeg håper Arendal er kommet tilbake for å bli, og det tror jeg. Arrangøren har gjort en kjempejobb. Vi er veldig positive til å komme tilbake, sier Gjelsten til P4. Nordmannen får støtte fra en av de andre store pilotene sjeik Hassan bin Jabor Al-Thani fra Qatar.

— Arendal er at av stedene der klasse en bør være hvert år. Jeg mener Arendal er den beste arenaen for klasse en, sier Al-Thani.