KRISTIANSAND: Dette kom frem da Statsminister Jens Stoltenberg tidligere i dag hadde et møte med lokale bedrifter i Aker Kværner MH sine lokaler. På møtet fikk lokale næringslivsledere anledning til å fortelle litt om sine bedrifter.

— Industrien på Sørlandet er et lokomotiv for å utvikle norsk næringsliv, sier Stoltenberg til fvn.no.

Han fortsetter med å skryte av næringslivet på Sørlandet.

— Jeg er imponert over alt jeg har hørt om her i dag. At et selskap ute på Søgne produserer ventiler som står på havbunnene rundt omkring i hele verden viser jo bare hvor dyktige man er her nede, forteller han.

Aktiv politikk

— Så hva kan gjøres for å fortsette denne utviklingen?

— Det er viktig at vi fortsetter med å føre en aktiv næringslivpolitikk, forklarer han.

— Mer konkret så vil det si?

— Det er tre ting vi må sette fokus på. Det er samferdsel, kunnskap og samspill mellom myndigheter og bedrifter for å skape arbeidsplasser, sier Stoltenberg.

Prosjektleder i NODE, Kjell O Johannessen fortalte i sin presentasjon om veksten man har hatt. Ifølge ham har ordrereservene gått opp fra 2,5 milliarder til 50 milliarder i løpet av tre år, og det er en slik fremgang som man ønsker å opprettholde.

— Oppskriften for videre suksess er noe av det Stoltenberg snakket om. Det er viktig med en Statsminister som setter seg inn i veksten vi har hatt her nede, slik at myndighetene kan være med å legge ting til rette for videre vekst, forteller Johannessen.

— Hva snakker du om da?

— Da snakker jeg om ting som å sikre flere barnehageplasser, boliger og båtplasser. Rett og slett å gjøre oss i stand til å kapre arbeidere med kompetanse. Vi må få folk til å bosette seg å arbeide på Sørlandet, fremfor at de velger for eksempel Oslo, eller London. Og får å få til dette er vi helt avhengig av de offentlige, sier han

Gjevt besøk Konserndirektør i Aker Kværner MH, Mads Andersen, synes det var stort å få besøk av Stoltenberg.

— Dette var et veldig gledelig og gjevt besøk. Vi må huske på at staten også har en stor eierdel av Aker Kværner MH. Så det er ikke bare en politiker som er på besøk her i dag, det er også en eier, sier Andersen til fvn.no

I tillegg til å presentere sine bedrifter, fikk lederne også anledning til å stille spørsmål til statsministeren. Andersen er imponert over svarene til Stoltenberg.

— Jeg synes han klarte seg bra. Han svarte svært bra for seg på stående fot, sier Andersen.

Frokostmøte med bedriftene på NODE var bare første stopp på statsministerens program. Senere vil han ta seg en spasertur fra Hotell Norge i Dronningensgate ned til Bystranda sammen med Arbeiderpartiets ordførerkandidater. Til slutt avsluttes dagen med en partilederduell mellom han og Siv Jensen på HIA.