Type 1 – Clidoritomy: Det innebærer en fjerning eller splitting av klitrorishetten. Dette er den mest utbredte formen for kvinnelig omskjæring. En av årsakene til denne omskjæringen er for å hindre onani.

Type 2 – Clidoridectomy: Innebærer fjerning av deler eller hele klitoris hos kvinnen. Av og til fjernes også de indre kjønnsleppene. Dette er en uvanlig form for omskjæring som først og fremst forekom i den vestlige verden frem til 1950. Også er var en av årsakene å hindre onani.

Type 3 – Infibulation Dette er en langt mer alvorlig omskjæring en type 1 og 2. Denne typen innebærer en sammensying av kvinnens vulva med unntak av et hull på størrelse med en blyant, slik at menstruasjonsblod og urin kan passere. Denne typen omskjæring må gjøres om flere ganger i løpet av livet. Når kvinnen gifter seg må hullet gjøres større, slik at samleie kan utføres, og når barn skal fødes så må hele prosedyren omgjøres for at barnet skal kunne passere. (Kilde: Wikipedia).

Omskjæring er ulovlig i Norge og den som forsettlig utfører et slikt inngrep i kvinnens kjønnsorgan risikerer en straff på inntil åtte år.